A Fidesz kizárását szorgalmazzák

Magyar Nemzet
2019. 02. 23. 9:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A svéd Mérsékelt Párt vezetője, Ulf Kristersson és a kereszténydemokrata párt is az Orbán Viktor miniszterelnök vezette Fidesz távozását sürgeti az Európai Néppártból (EPP) a magyar kormány legújabb plakátkampánya miatt – számolt be több svéd lap tegnap.

A plakátkampány mellett a két párt a Magyarországgal szembeni jogállamisági eljárást is indoklásul hozta fel követelése alátámasztásához. Tegnap Sebastian Kurz osztrák kancellár is elfogadhatatlannak nevezte a plakátkampányban Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével kapcsolatban megfogalmazott állításokat, csütörtökön pedig vezető német politikusok határolódtak el tőlük. Ezzel szemben Hans-Peter Friedrich, a Bundestag bajor konzervatív alelnöke határozottan visszautasította a Fidesz kizárását, lmar Brok, a német CDU képviselője pedig türelemre intett. A kizárás megszavazásához az EPP hét tagjának szavazatára van szükség legalább öt országból.

A kampánnyal kapcsolatban az EPP egyik szóvivője az elnök, Joseph Daul és a frakcióvezető, Manfred Weber nevében úgy nyilatkozott: a Fidesz távolodik az EPP-től, és „a néppárt ezen a téren irányváltást vár”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.