Az autóvásárlási program eddig a legnépszerűbb

Egyöntetűen támogatják az érintett civil szervezetek a családtámogatási akciótervet. Szerintük ez kifejezi, hogy a gyermek örök érték és újabb lépés az egészségesebb társadalom felé. Az is kiderült, hogy az első napon a legtöbben az autóvásárlási program iránt érdeklődtek.

Szilágyi Anna
2019. 02. 12. 6:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A miniszterelnök által bejelentett intézkedéscsomag még az elvártakhoz képest is nagyvonalú, amely ráadásul minden korosztályhoz szólt, így a Nagycsaládosok Országos Egyesülete üdvözli a családvédelmi akciótervet – mondta lapunknak az egyesület elnöke.

Kardosné Gyurkó Katalin szerint bár sok fiatal halogatja a döntést, hogy megházasodjon, és ennek sokszor anyagi okai is vannak, az új csomag minden ilyen akadályt elhárít az útból. Az elnök hangsúlyozta azt is, a kormány az eddigi családpolitikai intézkedései közül sem vont vissza semmit, ehelyett kibővítette a támogatások körét és mértékét.

Mint mondta, a miniszterelnök évértékelője után szinte azonnal érkeztek hívások az egyesülethez is, a legtöbben a nagycsaládosok autóvásárlási programjáról érdeklődtek.

– Három kisgyereknél egy ötszemélyes autóba már nem fér be a három gyerekülés, ezért is fontos, hogy hétszemélyes új autó vásárlását támogatja majd a kormány. Emellett pedig lecserélhetik a régi, nem gazdaságos járműveket megbízhatóbbakra és korszerűbbekre – tette hozzá Kardosné Gyurkó Katalin.

– A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) őszinte örömmel fogadta, hogy Orbán Viktor idei évértékelő beszédében családvédelmi akciótervet jelentett be, és ezzel is kinyilvánította, a kormány továbbra is aktívan cselekszik a magyar családok érdekében – reagált a miniszterelnök tegnapi bejelentésére a Ficsak elnöke. Király Nóra úgy fogalmazott: egyetért a kormány álláspontjával, miszerint az Európában jellemző demográfiai folyamatokra a megoldás a családok támogatása.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom minden családvédelmi intézkedést támogat, így a tegnapi bejelentést is, hiszen az azt fejezi ki, hogy a gyermek örök érték – mondta el lapunknak Kuthy Áron, a mozgalom sajtófőnöke.

Szavai szerint a miniszterelnök által bejelentett hétpontos akcióterv ciklusokon átívelő intézkedéscsomag, amellyel az eddigieknél is mélyebbre ástak a családpolitikában, és újabb lépést tettünk az egészséges társadalom felé.

Pataki János, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke úgy reagált: Orbán Viktor ismét egyértelművé tette a magyarság és a világ számára, hogy a kormány nem csupán folytatja, de további elemekkel bővíti és erősíti a nemzetközi színtéren is példaértékű családbarát politikáját.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.