Hazánk végül is nem állt le

Álljon le az Ország! Tüntetés Orbán évértékelőjén – címmel hirdettek meg a tegnapi napra több demonstrációt is. Ennek részeként 40-50 ember és harminc ­autós reggel blokád alá vonta a Lánchidat

Magyar Nemzet
2019. 02. 11. 11:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Álljon le az Ország! Tüntetés Orbán évértékelőjén – címmel hirdettek meg a tegnapi napra több demonstrációt is. Ennek részeként 40-50 ember és harminc ­autós reggel blokád alá vonta a Lánchidat, amit a rendőrség fél 9 után le is zárt. Fontos megjegyezni, hogy a rendőrség mindezt megtiltotta volna, ám a Fővárosi Törvényszék a TASZ ér­veit fogadta el a rendőrséggel szemben, és hatályon kívül helyezte a határozatot, mert a bíró nem tartotta aránytalan forgalomkorlátozásnak a híd egész napra való lezárását és a környék közlekedésének megbénítását.

A folytatásban harminc ember gyűlt össze a Fiatalok a Demokráciáért által meghirdetett időpontra, délután egy órára a Hősök terére. Az Andrássy úton már 150-en skandálták hiába, hogy „gyertek velünk”. Ők végül a hídfoglalókkal együtt felmentek a Várba, hogy csatlakozzanak az ellenzéki demonstrációhoz.

A Miniszterelnökség épülete előtt tartott, „Értékelni jöttünk!” ­elnevezésű közös ellenzéki tüntetés színpada előtt egymás mellett sorakoztak fel az ­MSZP-s, DK-s és jobbikos zászlókat tartó pártaktivisták, némileg arrébb a Momentum zászlói közül is többet lehetett látni.

A színpadon egymást váltották a szónokok. Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője azt mondta, Orbán Viktor Magyarország diktátora, Magyarország államformája pedig diktatúra. Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezető-helyettese azt mondta: Orbán Viktor óriásit hibázott a „rabszolgatörvény” elfogadásával, mert ezzel szembefordult a magyar dolgozókkal. Nemes Balázs, a Momentum szóvivője szerint „folyamatosan terjed a remény”, hiszen „a fővárosban már megbukott a Fidesz rendszere”, és Budapestet ebben előbb a megyei jogú városok, majd a kisebb települések követik.

A beszédek után az ezerfősre duzzadt tömeg az Állami Számvevőszék épületéhez vonult.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.