Bizonyított: Brüsszel fokozná a bevándorlást

Nyilvános állásfoglalásokra és szavazási jegyzőkönyvekre hivatkozva bizonyítja a kormány a brüsszeli migrációpárti tervek létezését. Az Európai Bizottság múlt heti közleményére tegnap közzétett válaszból egyebek mellett kiderül: Soros György javaslatai egybevágnak a brüsszeli elképzelésekkel.

2019. 03. 04. 6:30
Migrants who were stranded on the NGO migrant rescue ships Sea-Watch 3 and Professor Albrecht Penck are seen on an Armed Forces of Malta patrol boat in Marsamxett Harbour
Az EP nagy többséggel döntött a bevándorlóvízumokról Fotó: REUTERS/Darrin Zammit Lupi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valójában megerősítette az Európai Bizottság (EB) az Európába irányuló migráció fokozására vonatkozó tervek létezését a magyar kormány tájékoztatási akciójával kapcsolatban kiadott múlt heti közleményében – olvasható a Kormányzati Tájékoztatási Központ által tegnap kiadott dokumentumban, amelyet nyilvános állásfoglalásokra és szavazási jegyzőkönyvekre hivatkozva állítottak össze.

A nyolc­oldalas dokumentumban rámutattak: a „legális migrációs lehetőségek” biztosítását sürgető brüsszeli állásfoglalás nyílt együttműködésre hív fel a bevándorlás fokozásáért. Emlékeztettek: az úgynevezett Juncker-képlet alkalmazása évente több mint 15 ezer ember betelepítését irányozta elő Magyarországra, 2017-ben az Európai Parlament is megszavazta a migránskvóta bevezetését.

Arra is felhívták a figyelmet: bár az EB álláspontja szerint Soros Györgynek a tervekhez semmi köze, ennek ellentmond, hogy a milliárdos spekuláns korábban közzétett javaslatai egybevágnak a brüsszeli elképzelésekkel. Nem megkerülhető tényként említették, hogy Soros az elmúlt években több mint húsz alkalommal egyeztetett brüsszeli biztosokkal. A közleményben arra is emlékeztettek, hogy tavaly az EB egy olyan új javaslattal is előállt, amely átalakítaná az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökséget (Frontex), s csorbítaná a tagállamok szuverenitását.

Az EP nagy többséggel döntött a bevándorlóvízumokról
Fotó: REUTERS/Darrin Zammit Lupi

Az EP-ben múlt év végén nagy többséggel megszavazták a migránsvízumokra vonatkozó terveket, és az úgynevezett migránskártyákkal kapcsolatban az EB elismerte, hogy finanszírozzák a programot – idézték fel a dokumentumban. Mint rámutattak, a bizottság arra is javaslatot tett, hogy az uniós támogatások meghatározásánál az egy főre jutó GDP mellett figyelembe kelljen venni azt is, hogy a tagállamok mennyi migránst fogadtak be. Így Brüsszel duplán vonna el forrásokat a bevándorlást elutasító országoktól, hiszen az új dublini rendszerben is büntetné azokat az országokat, amelyek nem fogadnak be migránsokat. A közlemény mindazonáltal leszögezi, hogy a magyar kormány az őszinte párbeszéd híve, még ha ez vitákkal is jár.

„Az írás megmarad”

– Soros Györgynek saját írói munkássága részét képező terve van arra, hogyan kell egy átfogó bevándorláspárti programot végrehajtani, keresztülverni Európában – jelentette ki tegnap Deutsch Tamás. A Fidesz uniós képviselője sajtótájékoztatóján arra reagált, hogy az Európai Bizottság (EB) hazánknak címzett levelében a bevándorláspárti brüsszeli tervek kapcsán azt állítja: Sorosnak az egészhez semmi köze nincs. – A spekuláns az említett tervéről nemcsak írásban értekezett, de tucatnyi alkalommal találkozott a brüsszeli bürokrácia vezetőivel, Jean-Claude Junckerral, az EB elnökével, valamint Frans Timmermansszal, az európai szocialisták migrációpárti listavezetőjével – emlékeztetett a politikus. Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő kérdéseket akart feltenni Deutsch Tamásnak, ám a regisztrációt elmulasztotta, így nem vehetett részt az eseményen.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.