Fidesz: A Jobbik tisztességtelenül vett fel pénzt

Staudt Gábor, mandátumáról már lemondott jobbikos képviselő ügye kapcsán hétfőn a napirend előtt az Országgyűlésben Fenyvesi Zoltán, a Fidesz képviselője.

Forrás: MTI2019. 03. 04. 17:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fenyvesi Zoltán azt mondta, hogy egy a lengyel-magyar nyomozócsoport már minden bizonnyal gőzerővel nyomoz annak a lengyelországi, milliárdos áfacsalásnak az ügyében, amelyikben a volt jobbikos képviselő, Staudt Gábor is érintett.

Az ügy gyakran figyelmen kívül hagyott szála, hogy Staudt Gábor 2018 decemberében jelentette be mandátumáról való lemondását, de csak a következő év január végén távozott a parlamentből, ezért felvehetett 1,6 millió forint tiszteletdíjat – emelte ki. A Jobbik ennél is többet kereshetett a lemondás körüli „sumákolással”, mert a működési, ellátási, alkalmazotti és frakcióbérkeretből is felvehette a Staudt Gábor képviselői mandátuma alapján járó pénzt – tette hozzá.

Staudt Gábor és volt képviselőtársa, Szávay István elhúzódó lemondása mögött nem áll más, minthogy ezzel a párt és a két képviselő milliókat „kaszált” – fogalmazott.

A politikus azt kérdezte, van-e esély arra, hogy a Jobbik visszafizesse „a tisztességtelenül felvett pénzt”.

Völner Pál, az igazságügyi tárca államtitkára arról beszélt, hogy valószínűleg pénzügyi okai voltak a Jobbik részéről Staudt Gábor és Szávay István „marasztalásának”. A Jobbik „megint lebukott”, mert a párt nyerészkedett az időhúzással – tette hozzá Völner Pál, aki szerint elvárható a párttól, hogy fizesse vissza ezeket a pénzeket.

A képviselő a választ elfogadta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.