Lenullázta magát az ellenzéki mozgalom

A láthatatlan (tünti)légió.

Juhász Attila
2019. 03. 02. 11:23
null
Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március első napjára hirdetett meg demonstrációt az ún. Fiatalok a Demokráciáért mozgalom, „Lánchíd Blokád – A kormány lemondásáért!” címmel.

Az esemény Facebook-oldalán a következők olvashatók:

A lánchídon követeljük:

1. A miniszterelnök és a kormány lemondását !

2. Polt Péter menesztését !

3. A Oligarchák elszámoltatását !

4. Független Média és Sajtószabadság megteremtését !

5. Az alapjogok tiszteletben tartását

6. A rabszolgatörvény eltörlését

7. Magyarország is csatlakozzon az Európai ügyészséghez !

Gyülekező Reggel 8:00 órakor az MTA parkolóba, ahonnan 8:30 kor vonulunk fel a Lánchídra. ! Napközbeni program: HAMAROSAN.

És még hozzátették: Nemes ügy.

Ezen a ponton viszont véget is ért a történet, ugyanis nemhogy napközben nem történt semmi, de a meghirdetett időpontban 0, azaz nulla vérszomjas lánchídblokádoló, egyben kormánybuktató jelent meg. Annak ellenére, hogy elvileg korábban mintegy négyezren jelezték érdeklődésüket (több mint 300-an ottlétüket is), ugyanis ekkora szám szerepel a közösségi oldalon, mostanra persze már áthúzva.

A korábbi, nagy dérrel-dúrral meghirdetett ellenzéki demonstrációkra sem könnyű ráhúzni a sikertörténet jelzőt, többször előfordult már olyan, hogy azokon csupán néhány „mindenre elszánt” tiltakozó vett részt, ez a mostani érdeklődés pedig mindent alulmúl.

Hogy a témák megválasztásával, esetleg a túl korai időponttal volt-e baj, azt nem tudjuk, ám az igazság az, hogy 2019. márciusában ennyi embert érdekel egy, a Fiatalok a Demokráciáért által nemes ügynek nevezett kormánydöntögetés.

Azért tegyük hozzá azt is, hogy a Lánchídon és környékén pénteken közlekedő sok-sok ezer ember szimpátiáját – ezzel a nullás számmal – bizonyára elnyerték a szervezők.

Fotó: Havran Zoltán

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.