Leszakadt a mennyezet a reptéren

2019. 03. 04. 7:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Leszakadt a mennyezet a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren, és megsérült egy Angliából érkezett utas – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a március 1-jén Manchesterből induló, Budapesten 19.30-kor landoló EZY1857 járat egyik utasa, aki szemtanúja volt a balesetnek. Elmondása szerint „embernyi nagyságú rész szakadt ki az álmennyezetből” és esett a szállítószalag mellett csomagjára várakozó utas fejére, aki könnyebben megsérült.

Az ORFK szóvivője, Gál Kristóf érdeklődésünkre megerősítette: a repülőtér 2B terminál érkezőszintjén a poggyászkiadó szalagoknál körülbelül két négyzetméteres felületen leszakadt az álmennyezet, ami megsebesített egy brit állampolgárt. Az utas nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett. A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság az eset körülményeit ismeretlen tettes ellen foglalkozás köré­ben elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt elrendelt nyomozás keretében vizsgálja.

Hardy Mihály, a repülőteret üzemeltető Budapest Airport (BA) szóvivője szerint a brit utas minimális hámsérülést szenvedett. – Orvosi beavatkozásra nem volt szükség, a sérült saját lábon távozott. A rendőrök helyszínelés után elvitték a bizonyítékokat további vizsgálatra. A BA kezelésé­ben lévő épületeket folyamatosan ellenőrzik, rendszeresek a műszaki és a balesetvédelmi bejárások, a balesetet azonban nem a társaság kezelésében lévő szerkezet okozta – jelentette ki Hardy Mihály.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.