Keménymag: Az ellenzéknek egy éve gyakorlatilag mormota nap van

Egy évvel ezelőtt nyerte meg a Fidesz-KDNP pártszövetség egymás után harmadszor is kétharmados többséggel a parlamenti választásokat. A Hír TV Keménymagja felidézte a pártok vezetőinek akkori nyilatkozatait, és visszatekintettek az elmúlt évükre is. Dezse Balázs összegzése szerint „Az ellenzéknek egy éve gyakorlatilag mormota nap van.”

Forrás: Hír TV2019. 04. 10. 18:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn volt egy éve annak, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetség nagyot nyert, a listás szavazatok majdnem felét megszerezte és egymás után harmadszor is kétharmados többséggel győzött a parlamenti választáson. A Keménymagban felidézték a pártok vezetőinek nyilatkozatait, főleg lemondások sorozatát és az ellenzék elmúlt egy évét. A közéleti B-közép tagjai ismét nem fogták vissza magukat.

Jeszenszky Zsolt visszautalt arra, hogy az ellenzéki pártok vezetői közül többen nem gratuláltak a Fidesznek és Orbán Viktornak. A politikai hobbista összehasonlításképpen felidézte a 2002-es országgyűlési választásokat, amelyet a Fidesz elveszített. Az eredményvárókban mindenki lógó orral állt és várta a miniszterelnök beszédét, hogy kicsit lelket öntsön az emberekbe. Jeszenszky visszaemlékezett, hogy Orbán Viktor akkor azt mondta: ne minősítsük a szavazóikat, így döntött az ország, ezt el kell fogadnunk és gratulált a győztesnek. Jeszenszky Zsolt szerint annyira más, amikor valaki kulturáltan, egy felfokozott elvárással szemben is nyugalomra inti a szavazókat, „mint ezek a szánalmas bohócok, akik kifejezetten maguk hergelik a tömeget.”

Dezse Balázs, a PestiSrácok.hu újságírója két pillanatot emelt ki a tavalyi választásokkal kapcsolatban. Az egyik, amikor Karácsony Gergely Áder János köztársasági elnököt felszólította, hogy véletlenül se nevezze ki Orbán Viktort miniszterelnöknek, valamint azokat az újságcikkeket, amelyek arról szóltak, hogy a magas részvételi arányok a Fidesz bukását jósolták. Dezse elmondta, ezek a hangok most is aktuálisak az EP-választásokkal kapcsolatban. Az ellenzék elmúlt egy évét elemezve Dezse Balázs feltette azt a kérdést is a B-közép tagjainak, szoktak-e az ellenzék érzéseivel foglalkozni, mert szerinte „az ellenzéknek egy éve gyakorlatilag mormota nap van.”

„Tarlós István szorong és szégyenérzete van, ezért nem vitázik velem” – ezt nyilatkozta korábban Karácsony Gergely. Szerinte ebben a vitában kiderülne, hogy Budapesten kizárólag stadionok, paloták épülnek, fideszes oligarchák pusztítják a fákat és a hármas metró felújítása az orosz érdekek kiszolgálása miatt kontár munkának sikeredett – idézte Karácsony szavait Velkovics Vilmos.

Jeszenszky Zsolt erre megjegyezte: „Tarlós nemcsak szorong, hanem intarziákat is tépked már, nem lennék a faliszőttes helyében!”

Apáti Bence emlékeztetett arra, hogy Karácsony már belekeveredett komoly vitába a Hír TV-ben Földi-Kovács Andreával és „ott bebizonyította, hogy nem feltétlen alkalmas ilyen vitákra” Jeszenszky erre hozzátette: ezek folyamatosan bizonyítják alkalmatlanságukat. „Ez olyan mintha a Ronaldo mellé odaállítanád a Dezsét mondjuk, hogy cselezze le – jegyezte meg a politikai hobbista. A témát Apáti Bence azzal zárta le: elképesztő szerény, verbális képességei vannak Karácsony Gergelynek.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.