Kérdésözön az EU bankkártyái miatt

Mindenre kiterjedő részletes tájékoztatást kér az anonim migránskártyák ügyében a Fidesz, ezért a párt adatigényléssel fordul az Európai Bizottsághoz. Közben a nagyobbik kormánypárt folytatja a támogató aláírások gyűjtését is, hogy minél erősebb üzenetet küldhessenek Brüsszelnek: a párt másképp kezelné a bevándorlást.

Magyar Nemzet
2019. 04. 29. 7:46
Migrants look for a way to cross the Greek-Macedonian border near the village of Idomeni
Tömegek részesültek eddig az anonim pénzügyi segélyből Fotó: Stoyan Nenov Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Adatigényléssel fordul a Fidesz az Európai Bizottsághoz az anonim migránskártyák ügyében – jelentette be tegnap sajtótájékoztatóján Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője. A politikus az MTI tájékoztatása szerint megdöbbentőnek nevezte, hogy az eddig ismerteknél nagyságrendekkel több migránskártyát osztott szét Brüsszel, valamint azt, hogy a legújabb információk szerint nem is egy-, hanem többféle migránskártya létezik, amelyet az Európai Unió területén belül – sőt a legújabb információk szerint az EU területén kívül is – osztogatnak a bevándorlóknak.

– A Fidesz ezért arra vár egyenes, a tényeket bemutató választ, hogy összesen hányféle anonim migránskártyaprogramot működtet és pénzel az Európai Bizottság vagy más uniós testület, intézmény, és 2015 óta milyen típusú kártyákat hoztak forgalomba – mondta. Azt is szeretnék tudni, hogy összesen, illetve kártyatípusonként hány illegális bevándorló jutott migránskártyához. Arra is kíváncsiak, mennyi uniós pénzt utaltak a kártyákra, és a 2020 végéig tartó hétéves költségvetésből hátralevő bő másfél évben mennyi uniós forrást szánnak még erre a célra. Deutsch Tamás hangsúlyozta: arról is szeretnének adatokat, hogy hány anonim migránskártyát kapó illegális bevándorlónál végeztek bármilyen biztonsági ellenőrzést, azokat kik és hogyan folytatták le, és ezek alapján hány embertől tagadták meg vagy vonták vissza a már neki juttatott kártyákat azért, mert biztonsági kockázatot jelentett volna.

Tömegek részesültek eddig az anonim pénzügyi segélyből
Fotó: Reuters

Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában arról beszélt: azért is lesz minden korábbinál fontosabb a május 26-i európai parlamenti választás, mert törekvések vannak Európa tradícióinak, keresztény alapjainak megváltoztatására.

– Szinte erőszakot vesznek rajtunk, és ránk akarják erőltetni a migránsokat – fogalmazott. Szerinte nagyon nehéz tudomásul venni, hogy Európában Soros Györgynek nagyobb befolyása van, mint 6-8-10 európai országnak. Hangsúlyozta: miközben Soros azt követeli, hogy Európában nyissák ki a határokat, addig amerikai házát négyméteres kőkerítés veszi körül. „Érthető, félti a családját, de azt nem érti meg, hogy mi is féltjük a családunkat” – fűzte hozzá. Kubatov Gábor szólt arról is, hogy a Fidesz az EP-kampányban folytatja a támogató aláírások gyűjtését, hogy minél erősebb üzenetet küldhessenek Brüsszelnek: a bevándorlás kezeléséről más elképzeléseik vannak.

Hollik István kormányszóvivő az Európa jövője a mi jövőnk címmel, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség által rendezett hét végi fórumon arról beszélt: Magyarország számára az Európai Uniót irányító brüsszeli bevándorláspártiak tervei kockázatot jelentenek.

A politikus kijelentette: nagyon sok mindenen változtatni kell, semmi nem maradhat úgy, mint volt az Európai Unióban, és nemet kell mondani a brüsszeli bevándorláspárti politikusok terveire.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.