Magyar divatiskoláknak hirdetett tervezői versenyt a thai nagykövetség

Magyar divatiskolák számára hirdetett tervezői versenyt a budapesti thai nagykövetség, a résztvevőknek hagyományos thai textilekből kellett modern kreációkat alkotniuk. A megmérettetés eredményét péntek este hirdették ki a Kiscelli Múzeumban, ahol a versenybe nevezett ruhákon kívül thai tervezők is bemutatták kollekcióik néhány darabját.

Forrás: MTI2019. 04. 26. 21:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A versenyben a Metropolitan Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a Mod'Art International budapesti intézetének hallgatói vettek részt. A győztes Szigeti Orsi, a MOME hallgatója lett.

Jakkrit Sivali nagykövet köszöntőjében elmondta, hogy a magyar tervezőknek hagyományos technikával készített thai gyapjú felhasználásával kellett megalkotniuk kreációikat.

Az alapanyagot Thaiföld északkeleti, legszegényebb régiójában készítik kézműves technikákkal, színezékként is természetes alapanyagokat használva. A gyapjúkészítés mestersége nemzedékről nemzedékre öröklődik a térségben. A nagykövet hangsúlyozta, hogy a tradicionális alapanyagokból modern kreációkat vártak a fiatal magyar tervezőktől.

Schőberl Márton, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kulturális diplomáciáért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, hogy a divat egyfajta közös nyelv régi és új, hagyományos és modern között és összekötő kapocs lehet a nemzetek között is.

A rendezvényen elhangzott, hogy vasárnaptól egy héten át öt minősített budapesti thai étteremben gasztronómiai hetet rendeznek, amelynek keretében autentikus thai ételekből összeállított menüsorokat kínálnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.