Menczer Tamás: Az ENSZ az Ahmed H. nevű terroristát mentegeti

Az ENSZ és a brüsszeli bevándorláspárti erők szerint Magyarország nem jól járt el a magyar határra és az azt védő rendőrökre támadó Ahmed H. ügyében, pedig a bíróság a magyar jogszabályok alapján jogosan, jogerős ítéletet hozott – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Forrás: MTI2019. 04. 30. 10:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Menczer Tamás azt mondta, az ENSZ egyik emberi jogokkal foglalkozó biztosa – aki a Soros György féle Nyílt Társadalom Alapítvány egyik vezetője – kritizálja az Ahmed H. ellen folytatott eljárást és a magyar jogszabályokat, mert szerinte a történtek nem számítanak terrorizmusnak.

A magyar jogszabályok alapján azonban, ha valaki megtámadja egy ország határát és az azt védő rendőröket, valamint erőszakosan akar bejutni egy országba, és ennek érdekében olyan támadást szervez, amelyben rendőrök sérülnek meg, az terrorizmus – emelte ki.

A szombati pekingi csúccsal kapcsolatban Menczer Tamás arról beszélt, Magyarország kicsi, nyitott, exportorientált gazdasággal rendelkezik, ezért az az érdeke, hogy a kereskedelmi folyamatok légi és vízi úton, valamint a szárazföldön is minél akadálymentesebbek legyenek.

Magyarország célja, hogy a kínai Nyugat-Európába tartó kereskedelmi áruk, amelyek Görögországba érkeznek, Magyarországon keresztül jussanak el a célországba – közölte.

Hangsúlyozta, ez logisztikai előnyt, vámbevételt, munkahelyeket jelent, és geopolitikailag is fontos.

Menczer Tamás a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, Magyarország és Kína kapcsolata eredményes: a tavalyi kereskedelmi forgalom rekordot döntött és a turisták száma is folyamatosan nő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.