Országjárásba kezd a Fidesz

A Fidesz vezető politikusai és európai parlamenti képviselőjelöltjei mintegy 220 fővárosi és vidéki fórumon hívják fel a választópolgárok figyelmét a május 26-i uniós választás tétjére, arra, hogy kontinensünk az európaiaké vagy a bevándorlóké lesz-e.

2019. 04. 30. 6:53
null
A kormányfő hétpontos programját már több mint másfél millióan támogatták aláírásukkal Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Országjárásba kezd a Fidesz: a kormánypárt a következő hetekben európai parlamenti (EP) választási fórumokat tart az egész országban – közölte Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfői sajtótájékoztatóján. A kormánypárti politikus elmondta: a tervek szerint közel 220 választási fórumot tartanak majd, ahol a Fidesz vezető politikusai és EP-képviselőjelöltjei – több mint hatvanan – lesznek az előadók.

A fórumok célja a Fidesz kommunikációs igazgatójának elmondása szerint az, hogy minél több emberhez eljussanak, minél több választópolgárral tudjanak személyesen is találkozni és beszélni a választás tétjéről. Hangsúlyozta: az EP-választásnak soha nem volt még akkora tétje, mint most, az emberek a jövőről döntenek, arról, hogy az Európai Unió a nemzetek Európája és az európai emberek közössége marad-e vagy ehelyett bevándorlókontinenssé válik.

– A tét az, hogy a választáson bevándorlást elutasító vagy bevándorláspárti vezetőket választ-e Európa – tette hozzá. Hidvéghi Balázs szerint a brüsszeli vezetők nem adták fel a bevándorláspárti terveiket: fel akarják gyorsítani a migrációt, be akarják engedni a gazdasági és illegális migránsokat, valamint különböző betelepítési programokat akarnak indítani, nevezzék azt akár betelepítési kvótának vagy áttelepítési mechanizmusnak.

A kormányfő hétpontos programját már több mint másfél millióan támogatták aláírásukkal
Fotó: Teknős Miklós

– Migránsvízumot akarnak bevezetni, és általában még több pénzt, több európai forrást akarnak költeni a bevándorlásra – sorolta a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki fontosnak tartja, hogy minél több magyar emberhez eljussanak ezek az információk, hogy mindenki lássa, mi a választás tétje. – Erről szól Orbán Viktor hétpontos programja a bevándorlás megállítására – jegyezte meg. Elmondta azt is, hogy a választási fórumok nyilvánosak lesznek, és a Fidesz honlapján elérhetők a helyszínek és további információk. Hozzátette: a helyszínen regisztrációt kérnek majd az érdeklődőktől, beleértve a sajtó munkatársait is. Az első fórumokat már hétfőn kora este megtartották.

Orbán Viktor miniszterelnök április 5-án a Bálna rendezvényközpontban hirdette meg hétpontos, bevándorlásellenes programját, itt indította el pártja ötven napig tartó EP-kampányát. A program támogatására a Fidesz aláírásgyűjtést is indított, s az egy héttel ezelőtti adatok szerint a támogatók száma már meghaladta a másfél milliót.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.