Lesz-e európai jövő? – ez a választás tétje

A magyar baloldali politikusokra történelmi idők óta jellemző, hogy soha nem a magyar embereket akarták külföldön képviselni — legyen szó akár Moszkváról, akár Brüsszelről —, hanem mindig kívülről jövő érdekeket, rögeszméket, rendszereket igyekeztek ránk erőszakolni — figyelmeztetett Kövér László. Az Országgyűlés elnöke kijelentette: a május 26-i választásokon sorsdöntő lehet, hogy a Fidesz hány képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe.

Magyar Nemzet
2019. 05. 06. 11:48
KÖVÉR László
A házelnök a voksoláson való részvételre és a Fidesz támogatására buzdított Fotó: MTI/Mészáros János
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár sok európai politikus az ellenkezőjét gondolja, a május 26-i voksolás nem arról szól, hogy az Európai Parlamentben mely pártcsalád hány mandátumot szerez – jelentette ki az Országgyűlés elnöke szombaton a közmédiának Mezőtúron, ahol lakossági fórumon vett részt. Kövér László kiemelte: az európai emberek szempontjából a voksolás valódi tétje a kontinens és benne Magyarország jövője. Véleménye szerint ez azon múlik, hogy bevándorlásellenes politikusok irányítják-e az uniót, akik meg akarják azt őrizni keresztény gyökerű és kultúrájú közösségnek, vagy olyanok, akiknek a célja a földrész kevert népességűvé és multikulturálissá tétele, az itt élők „nemzetállami korlátok nélkül, birkaként terelhető nyájjá” formálása.

Az Országgyűlés elnöke megjegyezte: Magyarország szerepe az unióban most messze túlmutat saját lélekszámán, éppen ezért sorsdöntő lehet lélektanilag, politikailag és matematikai­lag egyaránt, hogy a Fidesz hány képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe, és ezáltal a bevándorlást támogató vagy azt ellenző politikai erők kerülnek-e túlsúlyba. – Ezen múlik, hogy meg tudjuk-e őrizni Európát az európai, Magyarországot a magyar emberek hazájának, azaz jövőt választunk, ennél nagyobb tét pedig nem lehetséges – fogalmazott. Ezzel szemben az unió vezető politikusai szeretnék azt a látszatot kelteni, mintha ez a vita már eldőlt volna, méghozzá az európai polgárok igényeinek megfelelően – hívta fel a figyelmet Kövér László.

A házelnök a voksoláson való részvételre és a Fidesz támogatására buzdított
Fotó: MTI/Mészáros János

Rámutatott: az elmúlt harminc évben mintegy 25 millió közép-európai ember vállalt munkát Nyugat-Európában, és „ezt a biológiai szivattyút a mai napig működtetik”. A munkalehetőség miatt kivándorolt tömegek képzési költsége körülbelül ezermilliárd euróra rúg, a térség ennyivel támogatta Európát 1990 óta, miközben az érintett országokat rendszeresen azzal vádolják, hogy nem elég szolidárisak, és csak az uniós támogatásokért tartják a markukat – magyarázta.

A május 26-i voksoláson való részvétel fontosságát hangsúlyozva és a Fidesz támogatására buzdítva hallgatóit Kövér László szólt arról is, hogy a magyar baloldali politikusokra történelmi idők óta jellemző, hogy soha nem a magyar embereket akarták külföldön képviselni – legyen szó akár Moszkváról, akár Brüsszelről –, hanem mindig kívülről jövő érdekeket, rögeszméket, rendszereket igyekeztek ránk erőszakolni. Erről a rossz szokásukról egysze­rűen nem tudnak letenni – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.