Terítéken a Brüsszelbe kijutott női politikusok

Történelmi győzelem született a jobboldalon és csúfos vereség lett az ellenzéki térfélen. Az MSZP, az LMP és Jobbik romokban hever, miközben a DK és a Momentum lett a hét meglepetése.

Forrás: Hír TV2019. 05. 28. 14:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hír TV Címlap című műsorában témaként szerepelt, hogy történelmi győzelem született a jobboldalon és csúfos vereség lett az ellenzéki térfélen. Az MSZP, az LMP és Jobbik romokban hever, miközben a DK és a Momentum lett a hét meglepetése. Hogy mindez mennyire szabja át a politikai erőviszonyokat, Kiss Kornélia műsorvezető erről is kérdezte a műsor vendégeit: Jobbágyi Zsófiát, a Magyar Hírlap lapszerkesztőjét, Rácz Zsófiát az Alapjogokért Központ elemzőjét, és Fodor-Horváth Zsófiát, a 888.hu szerkesztőjét.

A vasárnapi választás egyik nyertesei a nők: ezt egyértelműen kijelenthető, hiszen kétszer annyi női politikus kerül ki most Brüsszelbe, mint öt évvel ezelőtt.

Fodor-Horváth Zsófia a felvetésre úgy reagált:

„Attól függ honnan nézzük. Hisz a Jobbik szerint ők győztek, a Fidesz meg vesztett.” Nyolc női politikus megy ki Brüsszelbe Magyarországról, ami minden várakozást felülmúlt.

Jobbágyi Zsófia szerint várható volt a nők sikeressége, „a politikai színtéren egyre több nő kerül porondra”.

Rácz Zsófia úgy látja:

kétségkívül népszerű dolog ma úgy kampányolni, hogy egy női képviselőnek, női politikusnak biztosítanak befutó helyet, de nagy kérdés mégis az, hogy a rátermettség is megvan-e bennük?

Egyre több nőt érdekel a politika, de nem biztos, hogy „a teljesítmény tör utat magának”, „kevesebb a tartalom” – szögezte le a Magyar Hírlap lapszerkesztője. Jobbágyi Zsófia különösen a DK és a Momentum esetében inkább a kvóta iránti megfelelést látja igazoltnak.

Kiss Kornélia műsorvezető kijelentette: a Fidesz-KDNP győzelme borítékolható volt.

„Rekordrészvétel mellett is rekordgyőzelem volt. Európai szinten is az, hogy valaki 52 százalékos szavazatszámot kapjon, a választóktól, elég nagy bizalmat jelent” – fogalmazott az Alapjogokért Központ elemzője.

A Fidesz évek óta ugyanazt és következetesen képviseli. Nem változtatott a programon, nem változtatott az értékeken, hanem stabilan kiáll amellett, hogy nem akar Magyarországból bevándorló országot, nem engedi hogy ez megtörténjen és Brüsszelben is ezt fogja képviselni” – vélekedett a 888.hu szerkesztője, Fodor-Horváth Zsófia.

A teljes adást IDE KATTINTVA tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.