Tovább gyűjtenek a rászoruló gyerekeknek

2019. 05. 13. 8:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sikeres jótékonysági spinningrekordot állítottak fel szombat este háromnegyed tíz körül a fővárosban a Várkert Bazárnál; a rendezvénnyel az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen gyermekkor elnevezésű adománygyűjtésére hívták fel a figyelmet. A Budapest Európa sportfővárosa 2019 programsorozat helyszínén, ahhoz csatlakozva kétszáz spinningkerékpárt állítottak fel, amelyeken öt óra leforgása alatt összesen ezer sportos önkéntes tekert, ami már önmagában magyar rekordot jelentett.

A résztvevők számára ez a rendezvény azonban nemcsak a mozgás öröméről és a közös rekordról szólt, hanem a jótékonysági összefogásról is. Az egyidejűleg tekerő kétszáz spinningezőt hőkamerák figyelték, és minél jobban tekertek, a színpadnál felállított nagyméretű, az 1353 számjegyeiből álló fényinstalláció annál erősebben világított. A jól ismert 1353 az ökumenikusok adományvonalának száma, amelynek tárcsázásával hívásonként bárki 250 forintot adományozhat a segélyszervezet céljaira.

Fotó: Mirkó István

A szombati spinningrekord felállítása után tegnap szintén a rászoruló gyermekekért futotta körbe jótékonysági csapatával a Balatont a brit nagykövet, az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntese. Iain Lindsay a 221 kilométeres táv záró, 12,5 kilométeres szakaszát teljesítette az Ultrabalatonon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.