A Fidesz döntött a kerületi jelöltjeiről

A Csepel.info értesülése szerint kedden délután botrányos körülmények között leváltotta az MSZP tag­gyűlése Takács Mónikát a csepeli polgármesterjelöltségről.

2019. 06. 27. 10:54
null
Ismét Kocsis Máté lett a párt fővárosi elnöke Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz fővárosi választmánya ismét Kocsis Mátét választotta a párt budapesti elnökévé, az elnökség tagjai pedig Hassay Zsófia, Láng Zsolt, Fónagy János, Kucsák László, Kovács Péter és Szentgyörgyvölgyi Péter lesznek a következő két évben – tájékoztatott szerdán a Fidesz. A nagyobbik kormánypárt fővárosi választmánya egyhangú döntéssel arról is határozott, hogy minden hivatalban lévő kerületi polgármestere elindul az őszi önkormányzati választásokon, ezen felül az ellenzéki vezetésű XIII. kerületben Bagdy Gábor, a XIV. kerületben Rozgonyi Zoltán, a XV. kerületben Pintér Gábor, a XIX. kerületben Dódity Gabriella lesz a kormánypártok jelöltje. A XX. és a XXIII. kerületben később lesz döntés a jelöltekről.

Ismét Kocsis Máté lett a párt fővárosi elnöke
Fotó: Mirkó István

Közben az ellenzék kerületi polgármesterjelöltjeinek személye továbbra sem biztos a baloldalon belül dúló harcok miatt. A Csepel.info értesülése szerint kedden délután botrányos körülmények között leváltotta az MSZP tag­gyűlése Takács Mónikát a csepeli polgármesterjelöltségről. A leváltás tényét később Takács Mónika is megerősítette Facebook-oldalán. Az MSZP új jelöltje Erdősi Éva lett, aki Karácsony Gergelyhez hasonlóan a szocialistákra telepedett törpepárt, a Párbeszéd politikusa. A lap értesülése szerint a DK a belső viszály miatt a XXI. kerületi közös ellenzéki polgármester-jelöltséget is meg akarja szerezni. Felmerült, hogy a Gyurcsány-párt a baloldali körökben népszerű, botrányai­ról is ismert Sándor Máriát, a „fekete ruhás nővért” indítaná Csepelen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.