időjárás 2°C Natália 2022. december 9.
logo

Diákjárőrök védik a rendet

Gulyás J. Attila
2019.06.22. 07:30
Diákjárőrök védik a rendet

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság csaknem két évtizedes kezdeményezését követve ma már Veszprém, Fejér és Zala megye rendvédelmi munkára készülő középiskolásai is kiveszik részüket a balatoni és a Velencei-tavi kapitányságokra nehezedő, szezonális bűnmegelőzési munkából.

A 8-10 napos szolgálatot vállaló, „Bűnmegelőzés” feliratú pólót viselő fiatalok segítenek többek között a strandi lopások megelőzésében, az elkóborló kisgyerekek felkutatásában, a parkoló személygépkocsik védelmében, valamint a turisták tájékoztatásában is.

A Balaton déli partján ez évben Siófok és Balatonlelle ad helyet a diák bűnmegelőzési szolgálatnak; Lelle önkormányzata a fiatalok ingyenes szállásáról és étkeztetéséről is gondoskodik. Szombattól a somogyi part két legkeresettebb strandját csaknem 200 középiskolás vigyázza. Nagykanizsai és keszthelyi kortárs segítő táboros fia­talok vesznek részt idén nyáron is a nagy turistaforgalmú Zalakaroson és Keszthelyen a szezonális bűnmegelőzésben, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén ötvennyolcan vállalkoztak nyári szolgálat ellátására. Ők Balatonalmádi, Füred és Tapolca nagy látogatottságú fürdőiben és a köztereken látnak el járőrszolgálatot.

A Székesfehérvári Szakképzési Centrumban tanulók közül negyvenöten vállalták a rendőrség munkáját segítő feladatok ellátását. Ők a velencei korzón lévő bűnmegelőzési minicentrumból reggelenként szolgálati gépkocsival indulnak Gárdony és Agárd strandjaira. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság által összefogott szezonális diákmunkát – akárcsak Somogyban, Veszprémben, Zalában – a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács anyagilag segíti, az érintett üdülőhelyi önkormányzatok pedig ingyenes szolgálati irodahelyiség, illetve szállás és étkezés biztosításával támogatják.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.