Fidesz: Gyurcsányék agyonadóztatták a magyar vállalkozásokat

A mai adócsökkentési politikával szemben Gyurcsányék agyonadóztatták a magyar vállalkozásokat, amikor kormányon voltak – mondta Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Forrás: MTI2019. 06. 07. 13:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma az ellenzék élére az a Gyurcsány Ferenc tör, aki egyszer már tönkretette az országot és a gazdaságot – fogalmazott a kormánypárti politikus, aki szerint akkor az adóemelésekkel nemcsak a vállalkozásokat tették tönkre, hanem munkahelyeket szüntettek meg, és lehetetlenné tették a béremeléseket is. Hozzátette: Gyurcsányék a családokat is agyonadóztatták, továbbá elvették a családi adókedvezményt.

„Kormányzásuk alatt sohasem a magyar gazdaság és a magyar vállalkozások érdekeit képviselték, hanem elsősorban mindig a külföldi multiknak próbáltak kedvezni” – fogalmazott Böröcz László, megjegyezve, hogy akkor a mostani 9 helyett 19 százalék volt a társasági adó mértéke, és rengeteg különböző kisadóval próbálták meg „pluszban lehúzni” a cégeket.

A balliberális kormány alatt a magyar vállalkozásokon több száz milliárd forinttal nagyobb adóteher volt, mint ma – jelentette ki a Fidesz képviselője.

Közölte: mindezzel szemben a Fidesz-KDNP adócsökkentésekkel segíti a vállalkozásokat, a mostani gazdaságvédelmi akció is több ilyet tartalmaz.

Júliustól tovább csökkennek a munkát terhelő adók: a szociális hozzájárulási adó 1 százalékponttal 12 százalékra csökken – amivel évi 150 milliárd forinttal többet hagynak a vállalkozásoknál -, januártól pedig a kisvállalati adó, a kiva szintén 1 százalékponttal 12 százalékra csökken, amivel évi körülbelül 5 milliárd forinttal több marad az érintett kisvállalkozásoknál – ismertette. Megjegyezte, hogy emellett növelik a fejlesztési kedvezményeket.

Böröcz László végül azt mondta, az ezekről az intézkedésekről szóló parlamenti szavazáson „pontosan meg fogjuk látni, ki kinek az oldalán áll: ki képviseli a magyar emberek és a magyar vállalkozók érdekeit, és ki képvisel valami egészen mást”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.