Főhős: Terítéken a hazai politika percemberei

Emlékeznek még Tóth Imre Miklósra ? Nem? Pedig ő volt a borsodból induló éhségmenet szervezője. Néhány évig tartott a Miskolcról-Budapestre gyalogtúra, majd elhalt a kezdeményezés.

Forrás: MTI2019. 06. 04. 13:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eheti adás hőseinek jutott egy kis hírnév, a politika felkapta őket, majd el is engedte a kezüket. Hogy csalódtak, esetleg belefáradtak a kormányellenes küzdelembe, vagy csak megunták és hazamentek, nem tudni.

Emlékeznek még Tóth Imre Miklósra ? Nem?

Pedig ő volt a borsodból induló éhségmenet szervezője. Néhány évig tartott a Miskolcról-Budapestre gyalogtúra, majd elhalt a kezdeményezés. A szocik természetesen azonnal lecsaptak a sztorira és beálltak az ügy mögé.

2012. február 06-át írtuk. Reggel kilenckor több volt az újságíró, mint a szimpatizáns a gyülekezőhelyen. A szocialista politikusok is csak késve érkeztek.

Ott volt az éhségmenetnél a luxusvillájáról ismert korábbi miskolci szocialista alpolgármester, Mokrai Mihály, Gúr Nándor, a párt megyei elnöke és Ujhelyi István, a Parlament szocialista alelnöke is. Bár a menetet a pártoktól függetlennek hirdették, a kezdő jelet Nyakó István adta meg.

Az akciót Tóth Imre Miklós szervezte, miután elvesztette állását. Ezért indult útnak gyalog Budapestre. A civil akcióhoz az MSZP tagjain kívül több szocialista polgármester is csatlakozott.

A menet végül a mínusz 10 fokos hidegben elindult a főváros felé. Az akció Miskolcon nem mindenkinek tetszett. A csapat délre ért Nyékládházára.

Itt ebéddel várták az éhségmenetet.

A csapat egy hét múlva, a Parlament tavaszi ülésszakának kezdetére ért a Kossuth térre.

A menethez több Borsod megyei szocialista képviselő is csatlakozott. Budapesten metróra szálltak, és úgy érkeztek a Parlamenthez.

A szocialista képviselők jelképesen át is adtak 47 ezer forintot a Nemzetgazdasági Minisztérium képviselőjének. A szaktárca Szabolcsból érkező államtitkára azzal vágott vissza, hogy a szocialisták idején jóval kevesebbet ért meg az államnak a közmunka.

A demonstráción a kormányellenes transzparensek mellett feltűntek az MSZP helyi szervezeteinek táblái is.

Az év emberének választották az ellenzéki oldalon, tüntetések főszereplője volt

Sándor Mária, a fekete ruhás ápolónő.

Egy jobb egészségügyért küzdött, természetesen őt is felkarolta több párt, no meg a civilek. Majd belefáradt a harcba, még öngyilkossággal is próbálkozott, de sikerült megmenteni. A címlapokról azóta lekerül.

Közszereplői pályafutását azzal kezdte, hogy, 2015. február elején levelet írt Orbán Viktornak, Áder Jánosnak és Balog Zoltán miniszternek az egészségüggyel kapcsolatban.

Mindhármuktól kapott választ, amelyekben szerinte konkrétum nem volt, húzódása nem volt végleges, látta a megmozdulásokat, úgy döntött, folytatja közéleti ténykedését.

Ez azonban nem volt sikeres: nem kapott munkát, társai elmaradtak tőle, az egészségügyi dolgozók sem álltak mögötte.

Állandósuló konfliktusai miatt öngyilkosságot kísérelt meg, felvágta az ereit, de megmentették. 2017. júniustól Iványi Gábor Oltalom szükségkórházában dolgozik.

A teljes műsor ITT tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.