Nem marad orvosi ügyelet nélkül a város

Magyar Nemzet
2019. 06. 20. 14:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megadja az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) által az orvosi ügyelet működtetésére kért 32 millió forintos többlettámogatást Szombathely közgyűlése – erről döntött keddi ülésén a testület, így szeptember után is a mentőszolgálat üzemelteti az orvosi ügyeletet a vasi megyeszékhelyen.

Emlékezetes, Puskás Tivadar (Fidesz–KDNP) polgármester múlt szerdán közölte, hogy az OMSZ három hónapos határidővel felmondta az önkormányzattal kötött szerződést arra hivatkozva, hogy az orvosi ügyeleti szolgáltatás ellátása – a megnövekedett költségek miatt – veszteséget okoz a mentőszolgálatnak. Hozzátette: az általa beterjesztett költségvetési javaslat tartalmazta az OMSZ által kért emelt összegű önkormányzati támogatást, de azt a közgyűlés ellenzéki többsége nem hagyta jóvá, így végül nem került be az elfogadott költségvetésbe.

Nemény András, az Éljen Szombathely–MSZP–DK–Együtt-frakció vezetője azt mondta, ugyanannyi támogatást szavaztak meg, mint amennyi a múlt évi költségvetésben volt, csupán arra a 32 millió forintra kértek magyarázatot, amennyivel az OMSZ több pénzt kért a szolgáltatásért, amit – szavai szerint – helyi háziorvosokkal látnak el. Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója a polgármesternek és a közgyűlés tagjainak írt levelében azt írta: tavaly 16 millió forint veszteséget okozott a mentőszolgálatnak a szombathelyi orvosi ügyelet ellátása, amit a várható béremelés és létszámemelés valószínűleg idén megduplázhat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.