Dömötör Csaba: A magyar érdekek képviseletére jó esély van

Diplomáciai siker vagy kényszerű kompromisszum? Míg Martin Schulz dühöng, megfelelő jelölt-e Magyarország számára a német védelmi miniszterasszony? addig a Magyarország élőben című műsor vendége Dömötör Csaba, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára volt.

Forrás: Hír TV2019. 07. 04. 12:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dömötör Csaba biztos abban, hogy Járóka Lívia kiváló munkát végez, hiszen komoly tapasztalata van az Európai Parlamentben. A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára három kérdéskört nevezett meg, amelyekkel kapcsolatban a korábbi uniós vezetés hibáit korrigálni kell. Ezek a migrációkezelés, a gazdaságpolitika kérdései, illetve az egyes jogkörökkel kapcsolatos viták.

A politikus szerint sok olyan javaslat lapul még Brüsszelben a fiókban, amelyek a migrációt támogatnák, a következő időszak kiemelt célkitűzése lesz, hogy ezeket vonják vissza.

Az államtitkár hangot adott annak is, hogy le kell venni a napirendről a kvótát, a migránsvízumot, a migránskártya-programot pedig állítsák le. Dömötör Csaba rögzítette: a brüsszeli delegáció legfontosabb feladata lesz, hogy ezeket végrehajtsa, érvényesítve mandátumát.

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a belpolitikai helyzetre is kitért, elmondva, nincs tudomása a balliberális sajtóban keringő hírekről, amelyek egy közelgő alkotmánymódosításról szólnak.

A teljes műsort IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.