Egerszalókon táboroznak a fiatal hívők

Szabó Fruzsina
2019. 07. 18. 9:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén harminchatodik alkalommal rendezik meg az 1982-ben alapított Egerszalóki Ifjúsági Találkozót és Lelkigyakorlatot, amely Magyarország egyik legnagyobb katolikus ifjúsági rendezvénye. Az Isten fiatal mottóval meghirdetett eseményre a mai naptól egészen vasárnapig várják a lélekben töltődni vágyó fiatalokat, időseket, illetve immár gyermekükkel visszatérő családanyákat és családapákat.

A Kerényi Lajos piarista szerzetes nevével fémjelzett lelkigyakorlat évről évre egy meghatározott témára épül, amellyel kapcsolatban számos egyházi és civil életből meghívott előadó tart tanulságtételt. A résztvevők Kerényi Lajos és Ternyák Csaba egri érsek mellett idén találkozhatnak Palánki Ferenc debrecen–nyíregyházi megyéspüspökkel, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ifjúsági referenseivel; Bakos Tamás és Varga Béla atyákkal is.

Az egész eseménynek sajátos miliőt kölcsönöz, hogy a résztvevők sátortáborban laknak ez alatt a pár nap alatt. Az előzetes regisztráció nem kötelező, azonban a szervezők kérnek mindenkit, hogy aki teheti, az jelentkezzen a rendezvény honlapján.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.