Hollik István: A V4-ek között stratégiai szövetség alakult

Az elmúlt napokban az EU-csúcs kapcsán hosszú, változatos tárgyalások voltak a visegrádi 4-ek között és mindvégig biztos volt, hogy az egység megbonthatatlan – közölte a kormányszóvivő.

Forrás: MTI2019. 07. 03. 22:04
HOLLIK Istvn
Budapest, 2019. január 24. Hollik István kormányszóvivõ a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszterrel közösen tartott Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2019. január 24-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A V4-országok között a bevándorlás kapcsán létrejött időleges szövetség egy stratégiai, erős és hosszú távú szövetséggé alakult – jelentette ki a kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

Hollik István közölte: az elmúlt napokban az EU-csúcs kapcsán hosszú, változatos tárgyalások voltak a visegrádi 4-ek (Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Magyarország) között. Az mindvégig biztos volt, hogy a V4-ek egysége megbonthatatlan – tette hozzá.

A kormányszóvivő azt mondta: Magyarország részéről nincs akadálya annak, hogy a bizottsági elnöki posztra jelölt Ursula von der Leyennel megválasztása után jó kapcsolatot alakítsanak ki. Ennek megvannak a feltételei.

Hozzátette, remélik, hogy jobb lesz ez a bizottsági ciklus, mint az elmúlt öt év.

Közölte: elvárásuk az, hogy a bizottság új elnöke tartsa tiszteletben a magyar nemzeti szempontrendszert. A magyar emberek ugyanis az európai parlamenti választáson arra hatalmazták fel őket, hogy az EU-ban azt képviseljék: a bevándorlást meg kell állítani, vissza kell szerezni Európa biztonságát, meg kell védeni az európai keresztény kultúrát, s tisztelni kell a nemzeteket – szögezte le a kormányszóvivő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.