Horváth Ildikó: Az átállás nagyon szépen, nagyon jól sikerült

Az egészségügyért felelős államtitkár közölte: januárban új korszak kezdődött a sürgősségi ellátásban és az egységes rendszer várakozásokat felülmúlóan teljesít.

Forrás: Hír TV2019. 07. 16. 12:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korrektnek és alaposnak tartja az Állami Számvevőszék sürgősségi betegellátással kapcsolatos jelentését az egészségügyi államtitkár. Horváth Ildikó a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt mondta, hogy a 2015 és 2017 közötti időszakban feltárt hiányosságok helytállóak. Az államtitkár ugyanakkor közölte: januárban új korszak kezdődött a sürgősségi ellátásban és az egységes rendszer várakozásokat felülmúlóan teljesít. Horváth Ildikó elismerte, hogy a kormánynak az eddiginél is több pénzt kell fordítania a baleseti ellátásra.

Úgy ítélik meg, hogy jelenleg alulfinanszírozott a sürgősségi ellátás, holott erre alapul számos más, esetleg terápiás vagy műtéti, esetleg másfajta kezelés – vettette fel Velkovics Vilmos műsorvezető.

Az, amikor a sürgősségen szüksége van valakinek segítségre, ez megnyugtatóan, biztonsággal, megfelelő finanszírozással működjön, ez egy kritikus jelentőségű dolog. Így is kell bánni vele, így is gondolkodunk róla és ebben a traumatológiai finanszírozásnak a helyretétele például olyan, ahová többletforrás kell. Teljesen egyetértünk az ÁSZ megközelítésével – mondta Horváth Ildikó, egészségügyért felelős államtitkár.

A teljes beszélgetést IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.