időjárás -2°C Gedeon , Johanna 2023. március 28.
logo

Ismét jelölt lehet Janicsákból

Baranyai Gábor
2019.07.09. 08:11
Ismét jelölt lehet Janicsákból

Janicsák István zuglói polgármesteri ambícióit támogatná a Momentum Mozgalom XIV. kerületi szervezete – értesült a Magyar Nemzet. Mint azt lapunk korábban megírta, az előválasztás is felmerült a zuglói ellenzék belső vitáinak rendezésére és a Momentum Mozgalom megnövekedett politikai étvágya miatt, Karácsony Gergely, a baloldal közös főpolgármester-jelöltje azonban ezt az ötletet múlt pénteken elvetette.

Úgy tudjuk, ezután vetődött fel a helyi civilek és a Momentum politikusai közti találkozón, hogy a Fidesz jelöltjével, Rozgonyi Zoltán jelenlegi alpolgármesterrel szemben egy pártoktól független jelölt is induljon Horváth Csabán (MSZP) kívül. A II. kerületben lakó Horváth jelölését sok kritika érte, de indulása mellett Karácsony tegnap a 444-nek adott interjújában határozottan kiállt, mondván, jól felkészült Zuglóból a szocialista politikus.

Fotó: MTI Fotó: Földi Imre

Ami Janicsák Istvánt illeti, 2014-ben – amikor Karácsony Gergelyt először Tarlós István lehetséges kihívójaként emlegették – már felvetődött, hogy a Z’Zi Labor együttes frontembere lehetne az Együtt–PM zuglói polgármesterjelöltje, mivel 2010-ben egy civil szervezet támogatottjaként harmadik lett a választáson. Végül azonban Karácsony mérette meg magát Zuglóban, Janicsák pedig a támogatásáról biztosította.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.