Szabó Dávid: Az eddigi viták folytatódnak, intenzívebbek lesznek mint valaha

A Hír TV Magyarország élőben című műsorában az Európai Parlament tisztújításáról Szabó Dávid a XXI. Század Intézet stratégiai igazgatója beszélgetett Földi-Kovács Andrea műsorvezetővel.

Forrás: Hír TV2019. 07. 04. 14:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kérdés, hogy a magyarországi Európai Parlamenti képviselők, hogyan foglalnak majd állást. A kormányzati álláspontot képviselik majd kint Brüsszelben vagy adott esetben fölhasználják a pozíciójukat arra, hogy ezeket a vitákat folytassák kint Brüsszelben. Minek köszönhető a hirtelen bizalom Dobrev Klára személyével kapcsolatban? Gyakorlatilag fél éve sem aktív a politikában és máris az Európai Parlamenti szocdem frakció őt jelölte alelnök posztra és meg is választották. Ön szerint miért? – tette fel a kérdést Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

Ennek két oka van, egyrészt Dobrev Klára tényleg nem rendelkezik azzal a tapasztalattal, főleg nem nemzetközi fronton ahhoz, hogy egy ilyen pozíciót betöltsön. Ugyanakkor azért a Gyurcsány-Dobrev klán egy többed generációs politikus család. Nagyon komoly beágyazottsággal rendelkezik a brüsszeli elitben. Ez az egyik oka. A másik okát abban látom, hogy ezek az erők, akik Timmermans-t próbálták a bizottság élére juttatni és a nemzetállami ellenállásokat próbálták letörni. Az ő szempontjukból ez a magyar kormánnyal szemben egy állásfoglalás, hogy a Gyurcsány házaspár női tagját teszik meg egy ilyen fontos pozícióba, hogy onnan revorverezhesse a magyar kormányt. Csak remélni tudom, ahogy Dömötör államtitkár szavaira is utalva, hogy nem ez lesz a célja.

-reflektált Szabó Dávid a XXI. Század Intézet stratégiai igazgatója.

A teljes beszélgetést IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.