Varga Judit: Állunk a harcok elébe

Az igazságügyi miniszter bizakodva várja az új Európai Bizottság megalakulását. Varga Judit Tusványoson a Nyugat-Európában uralkodó liberális véleménydiktatúráról és a hazánk elleni eljárásokról nyilatkozott lapunknak.

Magyar Nemzet
2019. 07. 27. 6:50
null
A tárca vezetője bízik benne, hogy az unió új irányító testülete nem alkalmaz majd kettős mércét Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Kérdés, hogy mit tekintünk a világnak – vetette föl a Magyar Nemzet kérdésére válaszolva Varga Judit igazságügyi miniszter Tusványoson, amikor arról érdeklődtünk, milyen hazánk megítélése a nagyvilágban és az Európai Unióban. – A bevándorláspárti erők a nemzetközi médiát is használják ellenünk. Sok a hazug álhír Magyarországról.

Az unióban viszont egyre erősebb a közép-európai országok befolyása és hangja. Részben azért is jöttem haza Brüsszelből, mert olyan liberális véleménydiktatúra van Nyugat-Európában, amit nehéz elfogadni, és ez ellen küzdeni szeretnék – mondta lapunknak a miniszter. Úgy véli, ha az ember a cikkek alatt a hozzászólásokat olvassa vagy a jóhiszemű európai állampolgárokkal beszélget, akkor nem érzékel negatív véleményt.

– Jó úszók vagyunk, és eddig is folyamatosan a mély vízben úsztunk, úgyhogy nem ért meglepetés bennünket – reagált Varga Judit arra, hogy kinevezése után egyből megtámadta az Euró­pai Bizottság hazánkat a Stop, Soros! törvénycsomag kapcsán. – Ezt a jogszabályt a bizottság egy hónapon belül megtámadta azután, hogy kijött – emlékezett vissza a politikus, hozzátéve, hogy még rendkívül sokáig el fog húzódni az ügy, ami most a bírósági szakaszba lépett. – Fel vagyunk készülve, nem változtak az érveink. A törvénycsomag célja a bevándorlás megállítása, az illegális migráció szervezésének és finanszírozásának a büntetése, az alkotmánymódosítás pedig tiltja a migránsok betelepítését. Mindkettő mellett kiállunk, mert ez a magyar emberek akarata – fogalmazott a miniszter, hozzátéve: hatalmas dezinformáció zajlik Nyugat-Európában, és elképesztő álhírekkel ijesztgetik a közvéleményt.

– Olyanokat mondanak, hogy jogvédőket zárnánk börtönbe, de természetesen nem erről van szó. A törvény azt a joghézagot iktatja ki, amely lehetőséget adott arra, hogy egyes szervezetek külföldi finanszírozással, szándékosan támogassák az illegális bevándorlást és a magyar törvények megkerülésével tájékoztassák az Európába vágyókat arról, hogyan játsszák ki hazánk jogszabályait. Mi állunk a harcok elébe – jelentette ki Varga Judit.

A miniszter szerint úgy tűnik, hogy a most távozó bizottság szeretne még a magyar kormányba rúgni egyet, és gyorsan, a határidők beszűkítésével a következő szakaszba szeretnék léptetni az ügyet. – Tudni kell, hogy általában két hónapos határidőt szoktak kitűzni arra, hogy reagáljanak a tagállamok, de az eljárás során most végig egy hónapos határidőkkel operáltak. Nem érdemes előreszaladni, hiszen nagyon hosszú folyamat lesz az eljárásnak a bírósági, majd az esetleges tárgyalásos szakasza. Minden ponton védeni fogjuk az igazunkat, de szinte biztos, hogy ebben az évben még nem lesz ítélet – hangsúlyozta az igazságügyi miniszter.

A tárca vezetője bízik benne, hogy az unió új irányító testülete nem alkalmaz majd kettős mércét
Fotó: Havran Zoltán

A nemzeti kisebbségek támogatását célzó Minority Safepack kezdeményezésére vonatkozó kérdésünkre Varga Judit kifejtette: – Korábban láttuk, hogy a Juncker-bizottság hozzáállása nem volt igazán jogállami, hiszen amikor az őshonos kisebbségekről van szó, nem voltak annyira határozottak, mint más esetekben.

A miniszter reménytelin nyilatkozott az új Európai Bizottságról, mondván: úgy véli, hogy legalább az objektivitásra törekedni fognak, és kizárják a kettős mércét. – Optimista vagyok, hiszen a világ változáson megy át. Egyre jobban hallható azok hangja Európában, akik nem tesznek mást, mint a maguk igazát próbálják türelmesen hangoztatni és figyelmeztetni a kontinenst, hogy az egymást kölcsönösen tisztelő nemzetek unióját kell építeni, nem pedig árkokat ásni és ujjal mutogatni egymásra – hangsúlyozta Varga Judit.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.