időjárás 10°C Amália 2022. október 7.
logo

Vona támogatókat vár a vloggerkedéséhez

Gabay Dorka
2019.07.25. 10:21

A támogatói kampány ellenére nem tűnik túl népszerűnek Vona Gábor vlogja, eddig mindössze 88-an jelentkeztek a volt Jobbik-elnök oldalán, hogy segítség az influenszer munkáját. A korábban miniszterelnöki ambíciókat dédelgető bukott politikus ugyanis alapítványt hozott létre, Második Reformkor néven. Vona az alapítványát egyfelől támogatói adakozásokból tartja fenn: akit érdekel a volt pártelnök tevékenysége, különböző csomagokat vehet. A legolcsóbb csomag három dollár, míg a legdrágább VIP-csomagért már közel hatezer forintot kér. Másfél hónapja támogatói kampányt is indított, az oldalához csatlakozók között felesége, Vona Kriszta könyvét, bögréjét sorsolta ki, valamint belépőjegyet saját workshopjára, a fődíj pedig egy egész napos forgatási lehetőség volt az exelnökkel.

A Jobbik volt elnöke egyébként családi vállalkozásban hozta létre alapítványát és cégét is. A cégjegyzék szerint nem sokáig tétlenkedett a tavalyi országgyűlési választások után, melyen a Jobbik kormányra tört volna, hiszen a Vlog Influence Kft.-t már június végén megalapította. Pár hónappal később életre hívta a Második Reformkor Alapítványt, aminek létesítő okirata tavaly októberben kelt, a bíróságon pedig idén áprilisban jegyezték be. A céget és az alapítványt is azon a szolnoki címen jegyezték be, ahol Vona Gábor keresztfiának, Szotyori-Lázár Zoltánnak ügyvédi irodája van.

Erről az Origo.hu is írt, felidézve, hogy a korábban a szolnoki Jobbikot vezető Szotyori-Lázár tavaly év végén jelentette be kilépését a pártból.

Az alapítvány tagjai mind a Jobbikhoz köthetők. Az Origó szerint az alapítványt vezető Sövegjártó Kristóf Imre jelenleg is a Jobbik-frakciónak dolgozik. Nagypál Leventét korábban azzal hozták hírbe, hogy offshore cége volt Máltán. Joó Sándor pedig tíz alkalommal összesen közel hétmillió forintért szerződött a Jobbik frakció­jával 2017-ben, tolmácsolási munkákra.

A családi vállalkozást Vona Gábor a feleségével közösen viszi, ugyanis Vona Kriszta is bloggol, könyvet ír és webshopot üzemeltet. Az internetes boltban különböző ékszereket, bögrét, valamint saját könyvét lehet megvásárolni. A honlapon feltüntetett impresszumból kiderül, az online áruházat Vona cége, a Vlog Influence Kft. üzemelteti.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.