időjárás 2°C Ambrus 2022. december 7.
logo

A szankciók miatt ki kell vezetni a benzinárstopot

Bárki megmutathatja a szépséget

Baranyai Gábor
2019.08.22. 06:21
Bárki megmutathatja a szépséget

Magyarország 365 címmel országos fotópályázatot hirdet a kormány az ország értékeinek bemutatására – közölte Dömötör Csaba a tegnapi sajtótájékoztatóján. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a kiírás részletei kapcsán elmondta: a fotópályázatra három kategóriában – táj és természet, épített és tárgyi örökség, valamint városi és vidéki közösségi életképek témában – várják a pályaműveket szeptember 3-tól október közepéig, a díjátadót pedig a tervek szerint december elején tartják meg.

– Magyarország sokunk számára a világ közepe, büszkék vagyunk tájaira, művészetére, közösségeire és a mindennapok sikereire is. Szeretnénk, ha ezen a fotópályázaton minél többen bemutatnák a büszkeségre okot adó értékeket – mondta Dömötör Csaba. Ismertetése szerint a megméretésre profi és amatőr fotósok jelentkezését egyaránt várják, bizonyos technikai feltételek mellett akár mobilon is elkészíthetik pályamunkáikat, a zsűri mellett a közönség is szavazhat. A politikus megjegyezte: a kezdeményezésben a kormányon kívül a Magyar Természetjárók Szövetsége, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) és a Magyar Turisztikai Ügynökség is részt vesz.

Dömötör Csaba: Büszkék lehetünk hazánk értékeire
Fotó: Földházi Árpád

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke a sajtótájékoztatón azt mondta: „A pályázat lehetőséget biztosít arra, hogy megmutassuk azt, ami szép, azt, ami jó, azt, amiben erő van, ami összetart bennünket.” Mint hozzátette, a pályázatot tagságuk körében is szeretnék népszerűsíteni a szervezet kommunikációs csatornáin keresztül.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója elmondta: örömmel csatlakoztak a kezdeményezéshez, és minden lehetséges felületen megpróbálják ösztönözni, hogy a belföldi turisták is induljanak el a pályázaton, készítsenek fotókat Magyarország értékeiről.

Kasier Ottó, a zsűri elnöke nagy ívű kezdeményezésnek nevezte a fotópályázatot, amelyre olyan képeket várnak, amelyeknek „lendülete” és „pozitív kisugárzása” van.

– Olyan anyaggal szeretnénk kilépni a világ elé, amely ráerősít arra, hogy Magyarországon milyen értékek, közösségek vannak – tette hozzá a fotográfus, aki szakmája nevében is örömét fejezte ki a kezdeményezés kapcsán.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.