Már 15 ezernél többen igényeltek családvédelmi támogatást

Nagyon népszerű intézkedés a családosok jelzáloghitelének részleges elengedése, illetve állami átvállalása is, amely háromgyerekes családok esetén akár 4 millió forintig is terjedhet.

Forrás: MTI2019. 08. 12. 10:12
null
Az állam komoly pénzekkel segíti a gyermeknevelést Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már 15 ezernél többen igényelték a családvédelmi akcióterv valamelyik támogatását – ismertette az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

A balliberálisok küzdelme az újszülöttekkel

Egy felmérés szerint a magyarok mintegy háromnegyede úgy véli, családbarát ország vagyunk. Miért is ne lennénk azok? Mindig is azok voltunk. A baj csak az, hogy van egy nagyon hangos kisebbség és egy magát haladónak és progresszívnak képzelő balliberális média, amely azt sulykolja nap mint nap az embereknek, hogy van fontosabb is, mint a családok boldogsága.

Beneda Attila kiemelte: a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását másfél hónap alatt kilencezren kérelmezték. A helyettes államtitkár a gyorsabb ügyintézés érdekében arra biztat mindenkit, hogy elektronikus úton küldje be igénylését.

Szintén nagyon népszerű intézkedés a családosok jelzáloghitelének részleges elengedése, illetve állami átvállalása, amely háromgyerekes családok esetén akár 4 millió forintig is terjedhet – mondta.

Kitért arra a péntektől érvénybe lépő támogatásra is, amelyet 40 ezer forintig igényelhetnek azok a szülők, akik – amíg dolgoznak – gyermeküket családi vagy munkahelyi bölcsődében helyezik el. Emlékeztetett: az intézkedés azokra a családokra vonatkozik, amelyek lakóhelyének elérhető közelségében nincs hagyományos bölcsőde.

Beneda Attila a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában a bölcsődei támogatást részletezve hangsúlyozta, nincs felső határ az igénylők számát illetően, és több bölcsődés korú gyermek esetén mindegyikük után igényelhetnek támogatást a családok.

Egyre népszerűbb a családvédelmi akcióterv

Novák Katalin elmondta: alapvető cél, hogy mindenki ingyenesen vagy nagyon olcsón vehesse igénybe a bölcsődei ellátást. A következő költségvetésben jelentősen növekszik a munkahelyi és családi bölcsődék támogatása, erre a célra 3 év alatt 12 milliárd forintot fordít a kormány. Addig pedig már péntektől havi akár 40 ezer forintos bölcsődei támogatást igényelhet, akinek a gyermeke elmúlt 20 hetes, családi vagy munkahelyi bölcsődébe jár, nincs bölcsődei ellátás a közelben, továbbá van bankszámlája és ügyfélkapu-hozzáférése.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.