időjárás 2°C Natália 2022. december 9.
logo

Fehér férfi, késsel a kezében

Teveli Zoltán
2019.08.13. 13:42
Fehér férfi, késsel a kezében

Valami nem stimmel.

Késsel támadt járókelőkre Sydneyben egy fiatal férfi, aki a híradások szerint egy nőt meg is gyilkolt. A Sky News riportere elmondta, hogy több szemtanú szerint a fehér férfi elfogásakor azt kiabálta, hogy „Allahu Akbar!”, ám ezt hatósági források nem erősítették meg.

Az eset akár így is történhetett volna, de azért első olvasatra szembetűnő, hogy valami nem stimmel.

Az angolszász világban egyre nagyobb szitokszónak számító „fehér férfi” kifejezést sikerült olyan környezetbe helyezni, ahol ez nyilvánvaló tévedés, amit a videófelvételek meg is erősítettek: a véres késsel a kezében Allahu Akbart kiabáló támadóra nem igazán illik ez a személyleírás. Allahu Akbart véres késsel a kezükben nem éppen fehér férfiak szoktak üvöltözni...

Két nappal korábban egy mecsetet ért támadás Oslóban. Akkor, a rasszokra oly kényesen ügyelő skandináv sajtó egyből sietett közhírré tenni, hogy fehér, északi arcvonású volt a lövöldöző.

El kellene végre dönteni, hogy ezeket a külső jegyekre vonatkozó információkat mindenütt publikussá teszik a sajtóban, vagy egyáltalán nem. Tulajdonképpen mindegy is, csak következetesnek kellene lenni. Persze az is igaz, hogy a halottaknak és a terroristáknak sincs „színük”. Ám az előbbieknek hozzátartozóik, utóbbiaknak indítékaik igenis vannak.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.