Határokon innen és túl is a nemzet és a család az első

Szalay-Bobrovniczky Vince elmondta: a Nemzeti Együttműködési Alap évről évre növekvő támogatást nyújt, idén 5,9, jövőre pedig 7,7 milliárd forintot, a pályázatokat pedig október 1-jétől várják.

Forrás: MTI-MN2019. 08. 15. 7:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A magyar kormány támogatja a magyar családokat és a nemzetet, így kiemelt fontosságú számára a Családháló Alapítvány és a Kárpátaljai Testvércsalád Mozgalom nemzeti összetartozásért végzett munkája is – jelentette ki a Miniszterelnökség helyettes államtitkára a Kárpátaljai Testvércsalád Mozgalom tegnapi sajtótájékoztatóján. Szalay-Bobrovniczky Vince elmondta: a Nemzeti Együttműködési Alap – a magyar kormány civil arca – évről évre növekvő támogatást nyújt, idén 5,9, jövőre pedig 7,7 milliárd forintot, a pályázatokat pedig október 1-jétől várják. Hozzátette: a testvércsalád mozgalom idén 3,8 millió forintot nyert el a pályázatokon.

Az Ukrajnában tapasztalható feszült helyzettel és a gördülékenynek nem nevezhető együttműködéssel kapcsolatban a helyettes államtitkár arról beszélt, szeretnék, ha a magyar–ukrán kapcsolatok jobb irányt vennének. – Rajtunk nem fog múlni. Ugyanakkor a magyar kormány védi a határon túli magyar kisebbségeket – szögezte le Szalay-Bobrovniczky Vince. Székely Attila, a családháló leköszönő országos szervezője arról beszélt, a kelet-ukrajnai háború kirobbanásakor megalapított testvércsalád mozgalom célja, hogy személyes kapcsolatokkal kösse össze a kárpátaljai és anyaországi családokat. – A jelentkezők többnapos, közös programokon vesznek részt, például hangversenyekre mennek, és meglátogatják a Parlamentet. Az elmúlt fél évtized találkozóin több mint négyszáz testvércsalád vett részt – fejtette ki Székely Attila.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.