Mohos Gábor: Nemzeti elsőáldozással kezdődik az eucharisztikus kongresszus jövőre Budapesten

Nemzeti elsőáldozással kezdődik a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jövőre Budapesten – mondta el Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök az M5 kulturális csatorna kedd esti híradójában.

Forrás: MTI2019. 08. 13. 20:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2020. szeptember 13-tól 20-ig tartó kongresszus nyitó szentmiséjén, a Puskás Ferenc Stadionban „nagy nemzeti elsőáldozást szeretnénk rendezni, ami nemcsak a határokon belül, hanem a határokon túlról is számos fiatalt és akár idősebb” elsőáldozót vonz majd – fogalmazott Mohos Gábor.

Hozzátette: utoljára 1938-ban volt ilyen elsőáldozás Magyarországon.

A püspök arról is beszélt: az eucharisztia „Isten szeretettitkát” hordozza. Azt, hogy „Isten eljött erre a földre, hogy megossza velünk a sorsunkat annak minden szépségével és minden szörnyűségével együtt”.

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus fő helyszíne a budapesti Hungexpo területe lesz. A találkozó programjában a liturgikus események mellett konferencia, előadások, koncertek szerepelnek, a záró szentmisét szeptember 20-án a Hősök terén mutatják be.

Az eucharisztia szó egyszerre jelent szentmisét, az utolsó vacsorát megjelenítő cselekményt és az Oltáriszentséget, a szentmisén Jézus Krisztus testévé és vérévé átváltoztatott kenyeret és bort.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.