Politikai megrendelésre írhatnak cikkeket a HVG-n

Az Origo internetes portálon megjelent írás szerint Pikó András buktatta le a lapot egy közösségi oldalon közzétett bejegyzéssel.

Forrás: origo.hu, hirado.hu2019. 08. 25. 10:26
null
Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Origo birtokába került bejegyzésből kiderült, hogy Pikó András „józsefvárosi ellenzéki álcivil polgármesterjelölt” elismerte, megrendeli a HVG cikkeit.

A hírportál írása szerint Pikó András buktatta le a HVG-t egy közösségi oldalon közzétett bejegyzéssel.

Pikó egy Facebook-csoportba a többi között ezt posztolta, és megosztotta a HVG egyik cikkét: „(…) legyünk benne abban a 10 helyben, amelyre a sajtó külön figyel. Benne vagyunk, két újságíró külön is foglalkozik Józsefvárossal majd a hvg-nél.”

A HVG a megosztott cikkben összegyűjtötte azt a tíz helyet, ahol esélyes lehet az ellenzék a választási sikerre. Az Origo írása szerint meglepő, hogy belekerült a gyűjtésbe Józsefváros is, hisz a tavalyi választáson Kocsis Máté aratta a legnagyobb különbségű fideszes győzelmet Budapesten, a tavalyi időközin pedig a szintén közös ellenzéki jelöltet közel kétharmados arányban verte meg Sára Botond a kerületben.

A HVG ezzel kapcsolatban cikkében úgy fogalmazott: „Akkor Győri Péter önmaga jellemzése szerint is ismeretlen volt, most viszont Sára Botondnak a sokkal agilisabb Pikó Andrással kell megküzdenie”.

Az Origo baloldali belső körökből származó információi szerint viszont azért is adták oda egy teljesen ismeretlen jelöltnek Józsefvárost, mert „senki nem számol vele”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.