Sokakat érintő szigorításról döntött az USA bevándorlás-ügyben

Nem kapnak majd amerikai vízumot és tartózkodási engedélyt azok a bevándorlók, akik állami támogatást kérnek – jelentette be hétfőn a Fehér Ház. Az amerikai elnöki hivatal által nyilvánosságra hozott szabályozás október 15-én lép életbe.

Forrás: Hír TV2019. 08. 15. 11:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jövőben az USA kormányzata elutasít minden olyan vízumot vagy tartózkodási engedélyt, amelynek kérelmezője nem rendelkezik megfelelő jövedelemmel vagy az amerikai állam biztosította forrásokat – például élelmiszerjegyeket, vagy szegényeknek fenntartott orvosi ellátást – vesz igénybe. A Szövetségi Közlönyben is nyilvánosságra hozott döntést a kormányzat azzal indokolta, hogy a bevándorlóknak „önellátóknak” kell lenniük, és „nem függhetnek állami forrásoktól, hanem inkább saját képességeikre, családtagjaik jövedelmére, szponzorokra és magánszervezetekre kell támaszkodniuk”. A vízumot, vagy a zöldkártyát kérelmezőknek jövedelmi kimutatást kell felmutatniuk.

A témával kapcsolatban a Magyarország élőben vendége Magyarics Tamás amerika-szakértő, egyetemi tanár volt, aki azt mondta: Egyrészt egy valós probléma ez. Az igazság az, hogy az Egyesült államokban már az 1880-as évek óta azért szabályok léteznek arról, hogy kit engednek be és kit nem. Jelen pillanatban több mint 13 millió olyan ember él az Egyesült államokban, akik törvényesen vannak ott, de nem állampolgárok.

Tehát megkapták a letelepedési engedélyt, az úgynevezett zöldkártyát, amellyel dolgozhatnak és egy bizonyos idő múlva állampolgárokká válhatnak. Viszont ezeknek az embereknek egy része különböző szolgáltatásokban részesül. Most egy olyan rendeletet hoznak, amelynek lényege, hogy bárki, aki 36 hónapon belül 12 hónapnál hosszabb ideig vesz igénybe egy szolgáltatást, nem kaphat tartós letelepedési engedélyt. A szakértő szerint az USA úgy gondolja, hogy ezzel le tudják venni a gazdasági és pénzügyi terheket az amerikai adófizetők nyakából és rákényszeríteni az embereket arra, hogy önsegélyezők legyenek. Amerikának egyik alapelve, hogy mindenki elsősorban saját magáért felelős.

A teljes adás IDE KATTINTVA tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.