Vicces párt lett a Momentum

Kiderült, hogy a Momentum Terézvárosban, a VI. kerületben egy olyan ellenzéki képviselőjelöltet támogat, akiről az Utólag.com megírta, hogy III/III-as ügynök volt a Kádár-rendszerben.

2019. 08. 20. 13:00
null
Gaár Iván
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiderült, hogy a Momentum Terézvárosban, a VI. kerületben egy olyan ellenzéki képviselőjelöltet támogat, akiről az Utólag.com megírta, hogy III/III-as ügynök volt a Kádár-rendszerben.

Ráadásul ez a Gaár Iván egészen „különös anyagból gyúrt” kommunista lehet, hiszen ő 1988-ban, tehát a Kádár-rendszer végóráiban gondolta azt, hogy önként és dalolva jelentkezik ügynöknek. Nem akármilyen elszántság, nem akármilyen elkötelezettség, igaz és hű kommunista szellemiség!

Nem megyek bele a részletekbe, csak annyit érdemes még Gaár jeles pályafutásáról megjegyezni, hogy az SZDSZ-be férkőzött be, s mint a szabad demokraták fotósa vett részt például a Nagy Imre-újratemetésen 1989. június 16-án. Ritka kiemelkedő jellem!

Úgy tűnik, ez a példamutató, ízig-vérig a demokrácia, a többpártrendszer és a jogállam elkötelezett híve meggyőzte Soproni Tamást, a terézvárosi polgármesterjelöltet, hogy ott a helye a mi fiatal demokráciánkban, méghozzá önkormányzati képviselőként: a hírek szerint az ő javaslatára vették fel az ellenzéki jelöltek listájára.

Nem akarom elviccelni a dolgot, mert nem vicces, de mégis: talán az tetszett meg a momentumosoknak Gaárban, hogy mégiscsak az SZDSZ-nek – pontosabban az SZDSZ-en – dolgozott, és hát a Momentum SZDSZ-es kötődése ma már igazán nem kérdés. Így vagy úgy, de Gaár mégiscsak kötődött az SZDSZ-hez…

Eddig tehát rendben van a dolog (dehogy van!).

De most jön a slusszpoén!

Történt ugyanis 2017 februárjában, hogy a Momentum az olimpiai megrendezést megakadályozó (számomra sohasem megbocsátható) népszavazási kezdeményezésük „sikere” utáni sajtótájékoztatón közölte: céljuk, hogy az ügynökakták nyilvánossá váljanak. Fekete-Győr András szavaiból akkor az is kiolvasható volt, hogy esetleg újra egy népszavazási kezdeményezést indítanak a témában.

Ezek után nehéz eldönteni, hogy a Momentum komolytalan-e inkább, vagy hiteltelen.

Az ügynökakták nyilvánosságra hozása, a lusztráció komoly és fontos kérdés, és nem politikai termék, kedves Momentum. El kell dönteni: akarnak- e vele foglalkozni vagy sem.

De 2017-ben „belengetni” egy népszavazási kezdeményezést a témában, majd két évvel később egy nyilvánvalóan politikailag züllött múltú embert indítani jelöltként Terézvárosban – ez tényleg vicc.

És nem mentség a kor: nem lehet annyira fiatalnak lenni, hogy ne tudják: egy olyan rendszert kaptak örökségül, amely a kádári diktatúra megszüntetésével jött létre, és egy fiatal generáció különösen nem engedheti meg magának, hogy a régi korok legkártékonyabb alakzataival szóba álljon. Ennyit minimum elvárhatunk egy generációs párttól.

A politika nem politikai termékek változatos, elvtelen menedzseléséről szól, még ha a felszínen sokszor így is látszik.

Szóval ez így biztosan nem fog menni, gyerekek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.