időjárás 7°C Ignác 2023. február 1.
logo

Alapelvekről is egyeztetett a kutatóhálózat vezetése

Magyar Nemzet
2019.09.13. 12:06

Megkezdte a munkát az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH), irányítótestületének vezetője, Maróth Miklós tegnap találkozott a kutatóintézetek igazgatóival, hogy egyeztessenek a jövőbeli együttműködésről. Az ELKH irányítótestülete pedig ma ülésezik, hogy minél előbb hozzáfoghassanak a kutatóintézet-hálózat reformjához.

A találkozón Maróth Miklós ismertette az intézményvezetőkkel, hogy milyen elvek mentén kívánja az általa vezetett testület irányítani az intézeteket, amelyek képviseletében az egyik főigazgató felolvasta a kutatók kéréseit, és mint Maróth Miklóstól megtudtuk, a két lista majdnem fedte egymást. Az irányítótestület vezetője felkérte az igazgatókat: az intézetek fogalmazzák meg maguk, hogy mire van szükség ahhoz, hogy hatékonyan és jól tudjanak dolgozni. Az intézményvezetők által is megfogalmazott elvek mentén fogják majd összeállítani a szervezeti és működési szabályzatot.

Maróth Miklós felkérte az igazgatókat, október 15-ig készítsék el azt az anyagot, amelyben benne kell lennie az irányítás alapelveinek és a szervezeti egységek felvázolásának. Emellett terveket kell készíteniük arról, hogy a tetemesen emelkedő állami támogatást miként kívánják felhasználni.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.