Az úthálózat fejlesztését készíti elő a NIF Zrt. Paks térségében

A 6-os számú főút négysávossá bővítését, összekötő és feltáró út építését készíti elő a Nemzeti Infrastruktúra (NIF) Zrt. Paks közelében.

Forrás: MTI2019. 09. 11. 23:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A zrt. által a tervezésre kiírt közbeszerzési felhívás szerint az M6-os autópálya és a 6-os út között három kilométer hosszú, kétszer egysávos összekötő út építését, a 6-os útnak az atomerőmű déli bejárójáig tartó 3,5 kilométeres szakaszának négysávosra bővítését és Paks Biritópuszta városrészét feltáró, 3,2 kilométeres út építését készítik elő.

A tervek elkészülésének idejét 10-15 hónapban határozták meg. A NIF Zrt. az MTI-vel közölte: a megvalósításhoz az Innovációs és Technológiai Minisztérium újabb feladatmeghatározása szükséges.

Hozzátették: a tervezés a Közép-Duna menti térség közlekedési hálózatának fejlesztéséhez szükséges, amely hozzájárul a Paks II. atomerőmű közlekedési kapcsolatainak javításához is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.