Bese Ferenc felgyorsítaná a soroksári fejlesztéseket

Családi hagyományai és egyházi tisztségei révén is szorosan kötődik Soroksárhoz Bese Ferenc, a XXIII. kerület kormánypárti támogatással induló független polgármesterjelöltje. A korábban a verseny- és közszférában is vezető beosztásban tevékenykedő jelölt a Magyar Nemzetnek elmondta, az infrastruktúra és az egészségügy fejlesztése mellett a környezetvédelem is fontos elem a programjában.

2019. 09. 24. 13:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egyik legfontosabb célom a soroksári infrastruktúra-fejlesztés felgyorsítása, ugyanis még mindig sok olyan földút található a kerületben, ahol a szenn­y­vízelvezető csatorna is hiányzik. Ezzel egyidejűleg a csapadékvíz elvezetésének megoldását is fontos feladatnak tartom. A fővárossal együttműködve szeretném a következő ciklus végéig behozni ezt a lemaradást – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Bese Ferenc, aki függetlenként, de a Fidesz–KDNP és a Civil Szervezetek és Személyek Egyesülete támogatásával indul ősszel a polgármesteri székért. Szavai szerint a Belgrád–Budapest vasútvonal-fejlesztés keretében egy vasúti aluljáró is megépülhet a településen, ami hozzájárulna a kerület belső részeinek a tehermentesítéséhez.

A korábban a verseny- és közszférában is vezető beosztásban tevékenykedő jelölt elmondta, nagy hangsúlyt fektetne a családok támogatására. – A bölcsődei férőhelyek számát jelentősen emelnénk, valamint egy új óvoda építése van kilátásban az újonnan kialakított lakópark környékén, ahova számos gyermekes család költözött nemrégiben. A 60 év felettiek életkörülményeit a 60+ program bevezetésével, többek közt az úgynevezett Soroksár-kártya létrehozásával is javítanánk, amely egyebek mellett ingyenes fürdőbelépőt biztosítana az idősek számára – sorolta Bese Ferenc, hozzátéve: fontosnak tartja, hogy a civil szervezetekkel is folyamatos párbeszédet folytasson. A polgármesterjelölt arra is kitért, hogy új központot építene a rendelőintézetnek.

A független jelölt az emberekkel együtt kormányozna
Fotó: Mirkó István

A környezetvédelem is kiemelt helyen szerepel Bese Ferenc programjában, és elsősorban a ráckevei (soroksári) Duna-ág eliszaposodását szeretné megakadályozni.

– Emellett a Molnár-szigetnél, a folyó kisebbik ágán található híd helyett új szerkezet építése is a terveim között szerepel, mert a jelenlegi híd áteresztőképessége nem elégséges, lassítja a Duna folyását, ezért sok üledék rakódik le – fogalmazott.

Bese Ferenc hangsúlyozta, hogy programját és a terveit a kerületiekkel történő egyeztetések alapján alakította ki, s hetente több alkalommal tart utcafórumokat, ahol a lakosok tájékoztatják a mikrokörnyezetüket érintő problémákról is. – A felmenőim révén is szorosan kapcsolódom Soroksárhoz, az 1990-es években alpolgármester is voltam. Egyházi közösségekben is szolgálok, és az 1996 óta presbiterként, valamint az ökumenikus gondolkodás erősítése érdekében végzett munkám elismeréseként a református egyházmegyei tanácsba is beválasztottak – közölte a független jelölt, akinek elfogadottságát az is mutatja, hogy Geiger Ferenc, a kerület idén visszavonuló polgármestere Bese Ferencet tartja méltó utódjának.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.