Folytatódik Czeglédy Csaba és társai ügye a bíróságon

Czeglédy Csaba a DK európai parlamenti képviselőjelöltje volt, ezért mentelmi jog illette meg, amit a Nemzeti Választási Bizottság fenntartott, így a bíróság május 9-én megszüntette az ellene indult büntetőeljárást.

Bakonyi Ádám
2019. 09. 21. 10:14
null
Gyurcsány ügyvédje ellen költségvetési csalás a vád Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Október 21-én folytatódik a Human Operator Zrt. ügye a Szegedi Törvényszéken – közölte a bíróság. A korábban az MSZP, Gyurcsány Ferenc, illetve az Altus jogi képviseletét is ellátó Czeglédy Csaba vezette Human Operator Zrt.-hez kapcsolódó bűnszervezet ügyében februárban emeltek vádat különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt 21 terhelttel szemben. A vádirat szerint a 2011-től működő bűnszervezet célja döntően a diákmunkaerő-közvetítéssel foglalkozó cég áfafizetési kötelezettségének csökkentése, valamint a diákmunkához kapcsolódó más közterhek, így a személyi jövedelemadó megfizetése alóli mentesülés volt. A vád szerint a bűnszervezet 6,215 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek.

Gyurcsány ügyvédje ellen költségvetési csalás a vád
Fotó: Havran Zoltán

Czeglédy Csaba a DK európai parlamenti képviselőjelöltje volt, ezért mentelmi jog illette meg, amit a Nemzeti Választási Bizottság fenntartott, így a bíróság május 9-én megszüntette az ellene indult büntetőeljárást. A főügyészség fellebbezését követően, a Szegedi Ítélőtábla döntése alapján azonban a mentelmi jog megszűnése után lefolytatható a Czeglédy Csaba elleni eljárás. A Szegedi Törvényszék május 16-án már jogerős ítéletet hozott egy közvetve a Human Operator Zrt. alvállalkozójaként működő makói iskolaszövetkezet vezetője ellen. A férfit két év két hónap börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság, de a bíróság négy vádlottról hozott – hármuk esetében jogerős – ítéletet. Czeglédy Szombathelyen, az 5-ös körzetben méreti meg magát az október 13-i önkormányzati választáson.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.