Üresen maradt Karácsony Gergely széke

Ígérete ellenére nem jelent meg az M1 reggeli műsorában Karácsony Gergely. A főpolgármester-jelölt először elfogadta a meghívást, majd később mégis lemondta. Azt mondta azért, mert tudomására jutott, hogy két vetélytársa, Puzsér Róbert és Berki Krisztián is meghívást kapott a műsorba. Bár a jelöltek külön-külön műsoridőt kaptak, Karácsony Gergely találkozni sem akart velük. Nem ez az első eset, hogy kerüli a nyilvánosságot. Csütörtöki sajtótájékoztatóját például meg sem hirdette, csak szűk körben tartotta meg – közölte a köztévé híradója.

2019. 09. 20. 13:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Üresen maradt Karácsony Gergely széke, ígérete ellenére sem jelent meg péntek reggel az M1 aktuális csatorna stúdiójában. A főpolgármester-jelöltek külön műsoridőt kaptak, vagyis Karácsony Gergelynek legfeljebb csak a stúdió előterében kellett volna találkoznia Berki Krisztiánnal, illetve Puzsér Róberttel.

Puzsér Róbert reagálni sem akart arra, hogy Karácsony miattuk mondta le főpolgármester-jelölti interjúját.

Az ellenzék városvezető-jelöltje nemcsak televíziós szereplését utasította vissza az utolsó pillanatban. Nem jelent meg a Kossuth Rádióban sem.

rádiós és televíziós interjújában is azt mondta: Karácsony Gergely úgy akarja vezetni Budapestet, hogy még ahhoz sem volt elég bátor, hogy szembenézzen velük.

Berki szerint Karácsony Gergely akkor lenne hajlandó interjút adni, ha garanciát kapna arra, hogy senki nem lesz a stúdióban.

Karácsony Gergely nem csak politikai ellenfeleit, hanem az újságírókat is igyekszik kerülni mostanában. Csütörtöki sajtótájékoztatójára például a szokásoktól eltérően már meghívót sem kapott az M1 aktuális csatorna. Annak ellenére, hogy a főpolgármester-jelölt szerepléseiről eddig szinte minden alkalommal tájékoztatták a szerkesztőségeket.

Saját közösségi oldalára viszont feltöltött egy videót az akcióról, melyen az látszik, hogy az átlagosnál jóval kevesebb újságíró volt jelen: a felvételen Karácsony mindössze az RTL klub riporteréhez és egy másik, szivacs nélküli mikrofont tartó újságíróhoz beszélt.

Az Origo szerint mindez amiatt történt, mert a zuglói polgármester sajtótájékoztatójára váratlanul egy „Budapest nem cirkusz, ne bízzuk rájuk a várost” feliratú autó gurult be. Karácsony Gergely szótlanul hallgatta végig a bohócmutatványok alatt is használt dallamokat.

Az Origo úgy fogalmaz, hogy a Párbeszéd nevezetű 0 százalékos párt vezetője hiába polgármester öt éve, teljesen megdermedt.

A portál hozzáteszi: az, hogy a magát folyamatosan csúcspozíciókra jelöltető Karácsony Gergely nem tudott mit kezdeni a helyzettel, azt mutatja, hogy alkalmatlan a főváros vezetésére.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.