Kormánybiztos: Szemléletformálásra is szükség van a kerékpározás terjedéséhez

Több mint 10 milliárd forint áll rendelkezésre Budapesten a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésére, azonban ez önmagában nem elég, a kerékpározás terjedéséhez szemléletformálásra is szükség van – mondta Révész Máriusz, az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a Bringázz a munkába! kampány megnyitóján csütörtökön, Budapesten a Magyar Kerékpárosklub közlése szerint.

Forrás: MTI2019. 09. 05. 13:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormánybiztos a közlemény szerint hozzátette azt is, hogy a fejlesztésre szánt forrást a fővárosi önkormányzat a Magyar Kerékpárosklubbal egyeztetve költi majd az infrastruktúra építésére.

Révész Máriusz kiemelte a városi közlekedésben zajló szemléletváltozást a világon: előtérbe kerülnek az autónál alacsonyabb terheléssel járó közlekedési módok, például a kerékpározás, az elektromos kerékpárok és rollerek, ami komoly kihatással van a városok életének szervezésére. Nyugat-Európában már sok helyen támogatják a kerékpáros munkába járást, a kerékpár-, elektromoskerékpár-vásárlást, hosszabb távon Magyarországon is ebbe az irányba kell menni – tette hozzá.

A szemléletformálás miatt fontosnak nevezte a szeptember 9-én induló Bringázz a munkába! kampányt, illetve azt, hogy jövőre Magyarország rendezheti a Giro d'Italia prológját, az olasz kerékpáros körverseny első három szakaszát. „Szeretnénk, ha ez is hozzájárulna a szemléletformáláshoz, a kerékpáros sportélet és kultúra fejlesztéséhez. A Bringázz a munkába! kampány résztvevői ennek érdekében jutalomutat nyerhetnek a Giro d'Italiára, és ezer pólót is kisorsolnak közöttük” – jegyezte meg.

Kürti Gábor, a Magyar Kerékpárosklub elnöke felhívta a vállalatok és cégek figyelmét, hogy a kampányhoz csatlakozók ingyenes közösségépítő, csapatépítő platformhoz juthatnak, amellyel a munkatársak csapatokat szervezhetnek, és akár versenyezhetnek is – írták.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.