Nagykovácsit ékkővé fejlesztené a Fidesz-KDNP-s polgármesterjelölt

Megállítaná Nagykovácsi leszakadását és újra fejlődő pályára állítaná a települést az októberi választáson Fidesz-KDNP-s színekben induló polgármesterjelölt, ennek érdekében hosszú ideje halogatott fejlesztéseket indítana el, az ehhez szükséges anyagi forrásokért minden erejével lobbizna. Haraszti Bálint kiemelte azt is: mindent meg kell tenni emellett azért, hogy a nagykovácsi emberek, családok erős közösséggé kovácsolódjanak.

Magyar Nemzet
2019. 09. 09. 13:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagykovácsit úgy kell vezetni, hogy már nem négyezren laknak a faluban, mint húsz éve, hiszen a lélekszám azóta több, mint megduplázódott, és ezt figyelembe kell venni – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Haraszti Bálint, aki októberben a Fidesz-KDNP színeiben száll ringbe a Pest megyei Nagykovácsi polgármesteri székéért. A jelölt, aki Budán, nagycsaládban nőtt fel öt testvérével, 2006 óta lakik Nagykovácsiban. Büszke arra, hogy testvéreivel együtt eddig 31 unokával ajándékozták meg a szüleiket, ő maga is négy gyermek édesapja. Az informatikus végzettségű férfi a helyi katolikus közösségnek is aktív tagja, a Regnum Marianumban tevékenykedik. – Az, hogy nagycsaládban nőttem fel, meghatározza az értékrendemet és így a gondolkodásomat is. Ebből fakadóan mindig is a közösséget tartottam a legfontosabb értéknek, és a folyamatos együttműködésre alapozva dolgoztam – jelentette ki Haraszti Bálint. Hozzátette: a vezetésével a Fidesz-KDNP ezért egy olyan erős csapattal vág neki az önkormányzati választásnak, amelynek tagjai nemcsak több területen képzettek, de közösségben is gondolkodnak. Ezt azért tartja fontosnak, mert a múltban a viták, a játszmák gyakran megmérgezték a helyi közéletet, aminek a község látta kárát. Ezeken szerinte mindenképpen felül kell kerekedni.

Haraszti Bálint kérdésre elmondta azt is, azért vállalta a polgármester-jelöltséget, mert egyszerű nagykovácsi polgárként látta, hogy a község leszakadóban van más településekhez képest, és ezt meg kell állítani. – Fontos, hogy egy településnek ne csak polgármestere, hanem gazdája is legyen. A magam részéről kellő alázattal készülök a településvezetői munkára, engem nem a pozíció, hanem a feladat motivál, ezért is vállaltam a jelöltséget a kormánypártok színeiben. Vallom, hogy a tőkét, az erőt, amelyet a Jóistentől kaptam, a helyi közösség javára kell fordítanom. Nemcsak a családomért, hanem a lakóközösségemért is felelős vagyok – mutatott rá Haraszti Bálint.

A polgármesterjelölt leszögezte, hogy megválasztásuk esetén a lakosság véleményét is alapul véve, haladéktalanul meg kívánják alkotni Nagykovácsi hosszú távú településfejlesztési koncepcióját. – A település infrastruktúrájának, megjelenésének méltónak kell lennie az itt élő emberekhez, mi ki szeretnénk hozni a maximumot a községünkből. Nemcsak működtetnénk, hanem fejlesztenénk is végre a falunkat. Ehhez először is meg kell akadályozni, hogy átgondolatlanul tovább duzzadjon a község lélekszáma. Ezt nemcsak a szavak szintjén, hanem ténylegesen is el kell érni – emelte ki Haraszti Bálint. Emellett véleménye szerint a helyi infrastruktúrát úgy kell fejleszteni, hogy az utóbbi években felduzzadt lakosságszámot is ki tudja szolgálni. – Ellenérvként azt szokták felhozni, hogy nincs forrás a fejlesztésekre. Erre azt mondom, hogy a rendelkezésre álló forrásokat sokkal hatékonyabban kell felhasználni, és új lehetőségeket is keresni kell. Minden lehetséges eszközt ki kell használni, például az iskolánál sem tehetjük fel a kezünket, hogy az intézmény nem az önkormányzat fenntartásában van. Attól még a mi gyerekeink járnak ide, ezért kötelességünk mindent megtenni a fejlesztése érdekében. S ugyanez igaz az egészségügyi alapellátásnál is, el kell érnünk, hogy 24 órás orvosi ügyelet legyen Nagykovácsin, ezért lobbizni fogok. Hosszú távon pedig egy kibővített egészség centrumot szeretnénk kialakítani a faluban. A régóta húzódó faluközpont ügyét pedig szintén az itt élőkkel együtt kell rendezni, mert a döntés évtizedekre meghatározza a község jövőjét, amit nem szabad elherdálni. Ehhez kapcsolódón szükség lehet egy a falunkhoz méltó piactérre is, hogy a hozzánk érkező gazdáknak ne a parkolóban kelljen kínálniuk portékáikat – emelte ki. Hozzátette: emellett a turizmus élénkítése érdekében is fejlesztéseket kell végrehajtani, hogy a falu méltó módon fogadhassa a helyi és a hozzánk érkező kirándulókat. A polgármesterjelölt kifejtette azt is, hogy a nagykovácsi embereket, családokat élő, együttműködő közösséggé kell formálni, mert a anélkül nincs igazi fejlődés.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.