Rengetegen érdeklődnek a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása iránt

Több mint 14 ezer kérelmet nyújtottak be eddig a nagycsaládosok autóvásárlási támogatására, és a folyósított támogatások összege már meghaladta a másfél milliárd forintot – jelentette be Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár egy pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Csekő Imre
2019. 09. 27. 16:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Emberi erőforrások minisztériumának államtitkára elmondta, hogy töretlen érdeklődést tapasztalnak a családvédelmi akcióterv iránt, amelynek támogatásait összesen mintegy hatvanezren vették igénybe július 1-je óta. A nagycsaládosok autóvásárlási támogatása a második legnépszerűbb intézkedés a babaváró támogatás mögött – ismertette a politikus, és hangsúlyozta, a kifizetett támogatási összeg átlagosan 2,47 millió forint, ami azt jelenti, hogy az igénylők nagy többsége a két és fél millió forintos maximális támogatást veszi igénybe. Novák Katalin arra is felhívta a figyelmet, hogy a konstrukció a kormányablakoknál, és az államkincstárnál is igényelhető, és akár a teljesen papírmentes elektronikus igénylésre is lehetőség van.

Az államtitkár emlékeztetett rá, hogy a kormány 2022. december 31-ig garantálja a program működtetését, amelynek fedezetére az idei évre ötmilliárd forintot, a jövőre pedig tízmilliárd forintot különítettek el, amely támogatási keret felülről nyitott, így garantáltan minden jogosult igénylő hozzájuthat a támogatáshoz.

A sajtótájékoztatón Gablini Gábor, a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke elmondta, tízezer igénylésre számítottak idén, az érdeklődés tehát már meghaladta az előzetes várakozásaikat, ami mutatja, hogy jól célzott programról van szó. A szövetség vezetője ismertette, hogy a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását feltehetőleg leginkább a kevésbé tehetősek veszik igénybe, mivel a legnagyobb számban a 4,5-5,5 millió forintos ársávba tartozó autókból vásárolják a legtöbbet, amit a 7-7,5 millió forintos árkategóriájú autók követnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.