A szavazók ítélnek október 13-án

Gulyás Gergely szerint az ellenzéknek a kispesti hangfelvétel kapcsán tett reakciója egyenes folytatása annak, ami a Karácsony Gergely nevével fémjelzett felvételen hallható. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a tegnapi Kormányinfón felhívta a figyelmet az ellenzék főpolgármester-jelöltjének, Karácsony Gergelynek az alkalmatlanságára, ígéretei alaptalanságára. A tárcavezető az ellenzéket és a kormánypártokat az önkormányzati választási kampányban sújtó botrányokra vonatkozó kérdésekre is válaszolt.

2019. 10. 11. 7:20
GULYÁS Gergely; HOLLIK István
A csütörtöki Kormányinfót az önkormányzati választással kapcsolatos ügyek uralták Fotó: MTI/Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tarlós István jelenlegi főpolgármester magabiztos győzelmére számít a fővárosban – jelentette ki Gulyás Gergely a tegnapi Kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt arról is, hogy az MSZP nem indít belső vizsgálatot a kispesti felvétellel kapcsolatban. A tárcavezető a XIX. kerületi baloldalt kompromittáló esetet úgy kommentálta: ez folytatása annak a folyamatnak, amit a Karácsony-féle hangfelvételnél már megismertek. – Ott, ahol fenyegetik és elássák egymást, ott ilyen, kisebb korrupciós ügyek már külön vizsgálatot nem igényelnek – fogalmazott.

Karácsony Gergelyre, az ellenzék főpolgármester-jelöltjére vonatkozó kérdésre Gulyás azt válaszolta: feloldhatatlan ellentét van az ellenzéki főpolgármester-jelölt szavai és tettei között, hiszen hiába van jogerős ítélet, ami alapján Karácsony Gergelynek nyilvánosságra kellene hoznia a zuglói önkormányzat dokumentumait, továbbra is hallgat. Ez alapján Gulyás a választókra bízná, hogy megítéljék a főpolgármester-jelölt alkalmasságát vagy alkalmatlanságát.

A csütörtöki Kormányinfót az önkormányzati választással kapcsolatos ügyek uralták
Fotó: MTI/Soós Lajos

A Magyar Nemzet kérdésére, miszerint állami kompetenciákat érintő kampányígéreteket – visszaveszi a kórházakat, új adónemet vet ki, illetve állami sportberuházásokat vétóz meg – tesz Karácsony, azt mondta: Budapestnek adókivetési joga van, de ezenkívül Karácsony Gergely ígéreteinek jelentős része nem megvalósítható, mert nem tartozik a főváros hatáskörébe.

– Karácsony Gergely vagy nincs ezzel tisztában, vagy tudatosan akarja megtéveszteni a választókat – jegyezte meg. A kormánypártok győri polgármesterét, Borkai Zsoltot lejárató videók és fotók kapcsán is több kérdés hangzott el a tegnapi sajtótájékoztatón. A botrány kapcsán a miniszter azt mondta, Borkai városvezetői érdemei vitathatatlanok, azonban mindaz, ami a felvételen látható, az erkölcstelen.

– A Wittinghoff- és a Borkai-videók a magyar politikai élet mélypontját jelentik – jegyezte meg. A tárcavezető arról is beszélt, hogy vannak olyan politikai erők, amelyek a kormánnyal szembeni háborús hídfőállásokat kívánnak elfoglalni, és a mostani önkormányzati választásokat pozíció- és területfoglalásnak tekintik a 2022-es választások előtt. – Nem a kormányból hiányzik a partnerség, hanem a velünk szemben álló és induló politikai erők azok, amelyek egyértelműen a kormánnyal szemben akarnak harcolni – fogalmazott.

– A kormány egyelőre nem látja annak jeleit, hogy a magyar gazdaságra közvetlen hatással lenne egy esetleges nyugat-európai recesszió, de ha szükséges, akkor készek lépni – válaszolta szintén lapunk kérdésére Gulyás Gergely. A miniszter kiemelte: a kormány tavasszal meghirdette a gazdaságvédelmi akciótervet a közelgő nyugat-európai recesszió ellensúlyozására, ami eddig sikeresnek bizonyult.

Az önkormányzati választásról szóló híreinket IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.