Felavatták a Thália Színház új játszóhelyét

Minden színházi előadás egyszeri és megismételhetetlen élmény – mondta Tarlós István főpolgármester szerda este a Thália Színház új játszóhelye, a Thália télikert ünnepélyes megnyitóján.

Csekő Imre
2019. 10. 03. 8:57
null
Láng Zsolt, Gulyás Gergely és Tarlós István a megnyitón Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden színházi előadás egyszeri és megismételhetetlen élmény – mondta Tarlós István főpolgármester tegnap este a Thália Színház új játszóhelye, a Thália télikert ünnepélyes megnyitóján.

A városvezető emlékeztetett rá, hogy amikor 2012-ben Kálomista Gábor és Bereményi Géza átvették a színház irányítását, egy befogadó színházi intézményt kezdtek átalakítani, amely ma már saját társulattal, komoly szakmai koncepcióval és széles repertoárral, valamint a pesti Broadwayhez illő arculattal rendelkezik. Tarlós István elmondta, 2018-tól több szakaszban épült újjá a Thália, a második ütemhez tartozott a télikert játszóhely megújítása, amely több mint száznegyven néző befogadására lesz alkalmas.

A főpolgármester szerint magára valamit is adó főváros nem létezhet kiemelkedő színjátszás nélkül, ezért a fővárosi önkormányzat elkötelezetten támogatja a hozzá tartozó színházakat, hiszen – mint Tarlós István fogalmazott – gyorsan változó, közömbös világunkban szükség van a minőségi kikapcsolódásra és a színház nyújtotta „jótékony illúzióra”.

Láng Zsolt, Gulyás Gergely és Tarlós István a megnyitón
Fotó: Kurucz Árpád

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédében utalt rá, hogy a politika gyakran felteszi a kérdést, jobban élünk-e, mint korábban. Erre általában gazdasági fogalmakkal válaszolnak, de az életszínvonal több, mint anyagi kérdés.

– Nemcsak az számít, miből élünk, hanem az is, hogyan – fogalmazott Gulyás Gergely, aki emlékeztetett rá, a Fővárosi Önkormányzat mintegy ötszázmillió, a kormány pedig egymilliárd forinttal támogatta a Thália Színház felújítását. Jövőre pedig már összesen 578 milliárd forintot különítettek el kultúrára a költségvetésben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.