Hollik István: Várhelyi Olivéren a brüsszeliek már nem fognak tudni fogást találni

Az Európai Parlamentben még mindig nagy súllyal vannak jelen a bevándorláspárti erők, ezért a bevándorlásellenes tagországokat, köztük Magyarországot is minden fronton támadják, ennek tudható be Trócsányi László biztos jelölti megvétózása – jelentette ki Hollik István kormányszóvivő a HírTV Magyarország élőben című műsorában. A politikus szerint Várhelyi Olivér kritizálásával nehezebb dolguk lesz, de a kormány fel van készülve az esetleges támadásokra.

Forrás: Hír TV2019. 10. 11. 12:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megerősítette a kormány Várhelyi Olivér jelölését az Európai Unió következő bizottságába. A kormányinfón elhangzottakról Hollik István kormányszóvivőt kérdeztük. Eddig is Várhelyi Olivér volt a miniszterelnök jelöltje, azonban szükséges az, hogy a kormány hivatalosan jelölje Magyarország jelöltjét a biztosi pozícióra.

„Az Európai Parlamentben még mindig rendkívül erős a bevándorláspártiaknak a tábora. Éppen ezért nyilvánvaló, hogy azok az országok és azoknak az országoknak a biztos-jelöltjei, akik a bevándorlást ellenzik, azok ki lesznek pécézve, ahogyan Trócsányi László is ki volt” – mondta Hollik István. Hozzátette, Várhelyi Olivéren a brüsszeliek már nem fognak tudni fogást találni, mivel rendkívül felkészült diplomata és már dolgozott a Bizottságban.

„Azt mondtuk, hogy bármekkora költség fog felmerülni, azt a magyar kormány állni fogja” – fogalmazott a kormányszóvivő azzal kapcsolatban, hogy plusz kétmilliárd forintot biztosít a kormány a nagycsaládosok autóvásárlási kedvezményére. Hozzátette, olyan sok igénylés érkezett a kedvezménnyel kapcsolatban, hogy lelassult a folyamat, de azon dolgoznak, hogy ez minél gyorsabb legyen, és az igénylők minél hamarabb hozzájuthassanak a támogatáshoz.

A kórházak túlköltekezésével kapcsolatban Hollik István elmondta, a következő hónapokban az lesz a kormány feladata, hogy megnézze, jól gazdálkodtak-e a kórházigazgatók, illetve vannak-e olyan strukturális okok, olyan rosszul beállított finanszírozási formák, amelyek önmagukban termelik a veszteséget, akár a kórházigazgatók jó gazdálkodása mellet is.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.