Ismét egy jobbikos antiszemita botrány: Mirkóczki vállalhatatlan véleménye

Az elemi.hu birtokába került az a 2015-ös levelezés, amelyet a Jobbikosok a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapján indítottak.

Forrás: Hír TV2019. 10. 04. 17:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elemi.hu. birtokába került az a 2015-ös levelezés, amelyet a Jobbikosok a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapján indítottak. Ebben Mirkóczki vitatja az auschwitz-i haláltáborokban megölt zsidók számát, amelyre a Jobbik sajtóosztályának akkori munkatársa azt írta, idézem: „ne tagadd a holokausztot! Inkább támogasd!” A levelezéshez Balasi András, a főváros V. kerületének jobbikos önkormányzati képviselőjelöltje is hozzászólt. A címzettek között pedig ott van a jelenlegi pártelnök, Sneider Tamásnak a felesége, valamint Kulcsár Gergely is, aki beleköpött a zsidó áldozatok Duna-parti emlékművébe.

Nem ez az első antiszemita botránya Mirkóczki Ádámnak. 2013-ban például piros ultihoz hasonlította a holokausztot.

A Hír TV erről szóló videóját IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.