Köszönetet mondtak a tanároknak

Magyar Nemzet
2019. 10. 07. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pedagógusok világnapján, október 5-én közleményt adott ki a Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), amelyben köszönetet mondtak minden pedagógus munkájáért.

Azt írták, a kormány nemcsak erkölcsileg, hanem anyagilag is elismeri a pedagógusok munkáját, ezt az elmúlt években bevezetett pedagógus-életpályamodellel is kifejezték, amelynek részeként már 108 ezer fő vett részt a minősítésben, jövőre pedig több mint 17 ezer fő lép előre. Úgy vélik, a pálya vonzó, a felső­oktatásban a harmadik legnépszerűbb képzési terület a pedagógusképzés, ráadásul a kormány javította a pedagógusok munkakörülményeit is.

A pedagógusok pedig meghatározó szerepet játszanak gyermekeink életében, segítségükkel nemcsak az óvodás- és kisiskolás kori fejlesztésben, majd az arra épülő humán és reál tárgyakban szerezhetnek jártasságot, hanem nevelő példájukkal elősegítik a művelt, hagyományainkra büszke, hazájukat szerető magyar polgárok számának gyarapodását is.

A közlemény így zárul: „Büszkék vagyunk az elhivatott kollégákra, hiszen a szülők után elsősorban rajtuk múlik, hogy minden gyermek örömét lelje a tanulásban, ezáltal pedig kibontakoztassa tehetségét. Munkájukhoz jó egészséget és szakmai sikereket kívánunk!”

1994-ben az UNESCO nevezte meg október 5-ét a pedagógusok világnapjának, emléket állítva annak az 1966-os kormányközi konferenciának, amelyen a tanárok státusát határozták és erősítették meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.