időjárás -1°C Ambrus 2022. december 7.
logo

A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a Molra

Megtámadták a választás eredményét

Csókás Adrienn
2019.10.18. 08:24

Budapest I., VIII. és IX. kerületében is megtámadták a polgármester-választás eredményét – adta hírül a Mérce.hu. A portál szerint Ferencvárosban Baranyi Krisztina hivatalba lépése előtt tíz perccel kérte a szavazatok újraszámolását a Munkáspárt polgármesterjelöltje, épp egy olyan esetre hivatkozva, amit Baranyiék kifogásoltak és láncszavazás gyanúja miatt panaszt is tettek a 23-as szavazókörben.

Az I. kerületben, ahol nagyon szoros eredménnyel – 121 szavazattal – nyert V. Naszályi Márta, a volt polgármester, Nagy Gábor Tamás jelezte a kifogást, de egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi miatt.

A VIII. kerületben, ahol Pikó András győzte le a fideszes Sára Botondot, szintén hasonló történt, de a részletek itt sem ismertek. A Mérce információi szerint a VIII. kerületben az összes olyan egyéni körzet eredményét is megtámadták, ahol ellenzéki képviselők nyertek.

Az ellenzék jogorvoslati kérelmet nyújtott be a csepeli választási eredmény miatt

Jogorvoslati kérelmet nyújtott be a csepeli ellenzék a Fővárosi Választási Bizottsághoz az október 13-ai önkormányzati választás XXI. kerületi eredménye miatt – közölte az MSZP csepeli elnöke pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón. (MTI)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.